Binnen het bolwerk zijn we hard bezig een basis te leggen voor een basketball opleiding voor de meisjes. De meidenlijn begint in de breedte al aardig vorm te krijgen. In alle leeftijdsklassen hebben we teams die op verschillende niveaus spelen. Naast de regioteams wordt er in de MU14/16 op rayon niveau gespeeld, MU18 speelt interrayonaal en MU20 gaat voor het eerst in de landelijke eredivisie spelen.
Voor dit team is een nieuwe trainer/coach aangesteld: Clarence Alvares. Hij gaat, naast het coachen en trainen van het eredivisieteam met Jorrick Creyghton, ook de meidenlijn in het geheel vorm geven.

Dat was de reden om een clinic te organiseren voor alle trainers en coaches van de meidenlijn. Hierin werden de basisprincipes en een aantal uitgangspunten voor de speelstijl toegelicht. Zaterdagochtend 10 uur, in het waarschijnlijk nog enige vrije weekend van de komende paar maanden, werd er verzameld in Poelweijde in Oegstgeest. Op een enkeling na waren alle trainers/coaches van meisjesteams binnen het bolwerk aanwezig.

Reacties: Zeer nuttig, heb in 10 minuten al zoveel bijgeleerd, voor herhaling vatbaar, heel zinnig. Graag nog eens doen en dan meer in de diepte. Super!

Dank aan Clarence en Jorrick en aan Lidwien, Tammie, Lilly, Jitske, Lobke, Elise, Timna en Katie, die vroeg uit bed zijn gekomen op hun vrije dag om als voorbeeldtrainingsgroep te functioneren.