Het is het afgelopen halfjaar hard gegaan met de carrieres van [b]Lotte de Groot [/b] en [b]Nezar Kanbier [/b] uit de U12-1. In de 2e helft van dit seizoen mochten ze door het bolwerkverband meetrainen en ook meespelen met de U12 van BS Leiden. Richard Kruithof, coach van BS Leiden U12, een heel talentvolle groep basketballers, zag ook de (groeiende) kwaliteiten van Lotte en Nezar en nam daarom deze spelers graag mee naar de rayon finale van de U12, welke dit weekend in de Vijfmeihal werd gehouden.

Ondanks dat de kansen op papier voor tegenstander Lokomotief uit Rijswijk waren, gaf de felheid en het als TEAM spelen de doorslag en won BS Leiden met – verrassend – grote cijfers, maar wel verdiend van Lokomotief : 65 – 42 !

Opvallend was hoe Lotte zich eenvoudig overeind hield tussen de lange jongens, met de nodige rebounds en een mooie linkshandige score had zij ook haar aandeel in de eindzege. Nezar wist de harten van het publiek te stelen door zijn watervlugge en brutale steal acties en natuurlijk zijn “lekkere krullenkoppie” !

Gefeliciteerd BS Leiden U12 met het behalen van het rayonkampioenschap…. nu nog het Nederlands Kampioenschap, dat moet toch – zeker met Lotte en Nezar erbij – ook gaan lukken ……

[img]/img/nieuws/Lotte en Nezar IMGP6156.JPG[/img]