Wat DS1 wel lukte in het hol van de leeuw, om met 13 punten verschil te winnen van HBV Jumpers (ofwel “Ma Slagter & Family”), lukte de U22 – helaas – niet, waardoor alleen DS1 zich plaatste voor de finale om het rayonkampioenschap. Dames van harte gefeliciteerd !!

Zondagmiddag in de Bloemerd moest de U22 tegen Rotterdam Basketball deze wedstrijd dus met minimaal 6 punten verschil winnen om zich te plaatsen voor de finale . De vooruitzichten na de eerste helft waren bemoedigend. BVL wist het vereiste verschil al snel op het scorebord te brengen en dit zelfs uit te breiden tot ca 12 punten. BVL verdedigde geconcentreerd en gaf de Rotterdammers dan ook weinig ruimte om te scoren, terwijl aan de andere kant BVL zijn “plays” goed uitvoerde en veel eenvoudiger tot scoren kwam. Zeker moet het sterke optreden van Tycho vermeld worden, die -ondanks een groot leeftijdsverschil- zijn mannetje prima stond en tot prima akties kwam in zowel aanval en verdediging.

In de 2e helft trok Rotterdam de touwtjes in de verdediging veel strakker aan aan en BVL kreeg het daardoor zwaarder. De “eredivisie spelers” van Rotterdam werden sterker, de vermoeidheid sloeg langzaam toe bij BVL en dit leidde dan tot geïrrriteerdheid en dus – helaas ook – een technische fout, waardoor Rotterdam de kans kreeg om met 4 vrije worpen en zijkant het verschil weer geheel terug te brengen. Het uitvallen van Guido na zijn 5e fout, gaf de definitieve doorslag voor Rotterdam, het nam zelfs weer een voorsprong , maar door hard werken wist BVL er uiteindelijk nog een gelijk spel uit te halen : 79 – 79.

Jammer, er zat meer in, maar gisteren was Rotterdam Basketball over 2 wedstrijden de sterkste. Toch moeten we de U22 dit seizoen een groot compliment geven. Coach Ali heeft laten zien dat het team bestaande uit Robin, Jordy, Jort, Mark, Guido, Noadjah aangevuld met “jonkies” Raoul, Vincent, Pieter en Tycho gedurende het seizoen een prima prestatie heeft geleverd en daardoor ook verdiend als eerste (ex-aequo met BV Hoofddorp) is geëindigd in de interrayonale competitie.

Een [b]beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de interrayonale competitie [/b] zal volgende week [b] zondag 29 april om 12:00 in de Apollohal [/b] verspeeld worden, wellicht dat daar de U22 dan wel met een prijs het seizoen kan bekronen …

[img]/img/nieuws/IMG_0769.JPG[/img]

[img]/img/nieuws/IMG_0720.JPG[/img]

[img]/img/nieuws/IMG_0745.JPG[/img]

[img]/img/nieuws/IMG_0779.JPG[/img]