Dit weekend kon de U20 kampioen worden van de 1e klasse B, mits er gewonnen zou worden. Helaas de playoff verplichtingen van de U22 en een gezellige “fridaynight-chilling” gooiden roet in het eten en BVL moest zijn meerdere erkennen in Green Eagles en verloor de wedstrijd met 47 – 65.

Ook nog eens zonder coach Bert moest een zeer verjongde U20 aantreden tegen de nummer 2 uit de poule: Green Eagles. In de eerste periode ging de strijd gelijk op. Green Eagles trok zich, zoals vele ploegen in deze klasse, terug in een zone en probeert dan via snelle fastbreaks tot scoren komen. De “jonkies” hielden prima stand; centers Mark en Marco en forwards Calvin en Floriaan deden prima werk en laten zien als eerste jaars U18 spelers, het werk in de U20 klasse goed aan te kunnen. Helaas waren de echte U20 spelers: Mark de Z, Dennis, Wessel en Dylan in minder goede doen en dat had als gevolg dat van begin af aan het schot van BVL onvoldoende was, waardoor BVL snel achter de feiten aanliep.Via 10-13 en 10 – 11 bereikte de wedstrijd een russtand van 20 – 24, een stand die normaliter al na periode 1 op het scorebord staat voor de U20.

Misschien dat een pauze de energie weer terug bracht bij de U20’ers. In eerste instantie leek het daarop; Wessel en Mark de Z scoorden in die periode aardig erop los waardoor BVL in de buurt van Green Eagles kon blijven (13 – 14), maar langzaamaan werd wel duidelijk dat er niet meer in zat dan: “bijblijven”. Toen in de 4e periode, door een blessure van Mark en de 5e fout van Mark de Z, de weerstand van BVL definitief werd gebroken , kon Green Eagles weglopen van BVL en werd de wedstrijd uiteindelijk met 47 – 65 verloren.

Conclusie: Jammer dat de wedstrijd verloren ging, de” jonkies” deden hun best en verdienden zeker een compliment voor hun spel. De anderen weten na gisteren weer hoe je spel achteruitgaat als je de avond daarvoor even te diep in het glaasje hebt gekeken…

Op 28 april is BVL weer geheel compleet. Wellicht dat we dan alsnog het kampioenschap binnenhalen !

[b]Scores: Wessel (11), Calvin (9), Mark de Z (8), Marco (7), Mark (6), Floriaan (4) en Dylan (2)[/b]