De U18-1 speelde afgelopen zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen in de Bloemerd. Er moest gewonnen worden om de kans op het kampioenschap te behouden.

Een tot in de tenen gemotiveerd BVL betrad het veld tegen BS Leiden. Ondertussen beginnen we zo langzamerhand eraan te wennen, dat (bijna) geen enkele tegenstander meer met een man-to-man verdediging begint, zo ook BS Leiden. Maar de U18-1 heeft er de laatste weken hard op getraind om een zone verdediging te bestrijden. Zo ook deze, ook al ging het nog niet zo zoals de coach het gewild had. De eerste minuten van de eerste periode was er één van haastig spel met veel turnovers en te snelle schoten. Na een snelle time-out van BVL verliep het spel voor BVL beter en begon onze startersvijf: Marco, Mark, Floriaan, Calvin en Tycho pas echt goed te spelen, via 3 – 7 in de derde minuten eindigden we deze periode met een 18 – 9 voorsprong.

In de 2e periode werd het spel van BVL beter. Het grote voordeel van dit team zijn de wissels : Dymas, Jimmy, Luuk en Alberto,nemen zonder problemen de taken over van de startersvijf zonder dat het spel er echt minder op wordt, een groot compliment voor dit team ! De U18-1 ging verder met zijn goede positie spel tegen de zone verdediging van BS Leiden en met rust stond BVL op een comfortabele 33 – 19 voorsprong.

Na de rust zette BVL, vooral door het “Dynamic ZZ Duo” Mark en Tycho, het goede spel voort. BS Leiden zag dat verder doorgaan op een zone verdediging weinig zin had en was ondertussen overgegaan naar een man-to-man verdediging . BVL schakelde in aanval weliswaar snel om, maar toch duurde het even voordat BVL het ritme weer had te pakken. Hierdoor liep de U18-1 in deze periode niet veel verder uit: 47 – 31.

In de laatste periode ging de scoringsmachine van BVL op volle toeren draaien, vooral omdat de verdediging van BS Leiden in deze periode wel erg veel ging lijken op de bekende Emmenthaler Gatenkaas, waarvan de BVL spelers flink van profiteerden. Er volgde echte gallery play en dus ook hele mooie scores. Het scorebord bleef uiteindelijk steken op een 73 – 41 eindstand en dit leverde dan ook de 2de plaats in de poule op, weliswaar achter Lokomotief, maar die in deze competitie met verlies van rechten speelt, waardoor BVL toch kampioen kon worden. Het was afwachten wat Jumpers had gedaan in de poule omdat zij nog gelijk konden eindigen met BVL. Het verlossende antwoord kwam zondagochtend toen bleek dat Jumpers had verloren en de U18-1 nu officieel KAMPIOEN is geworden !

Dit seizoen mag weer een geslaagd seizoen genoemd worden voor coach en spelers. Spelers hebben dit jaar weer veel zelfvertrouwen (terug)gekregen, zijn (letterlijk en figuurlijke) “gegroeid” en dit alles zagen we terug in hun spel het afgelopen seizoen.

De coach wil spelers en ouders bedanken voor hun inzet en support gedurende het seizoen. De verwachtingen voor volgend seizoen zijn weer hooggespannen !

[b]Scores: Mark (25), Tycho (18), Calvin (8), Marco (6), Jimmy (5), Floriaan (4), Dymas (3) en Luuk en Alberto (2)[/b]