[img]/img/nieuws/LOL-logos.png[/img]

De bolwerkverenigingen BSLeiden, BV Oegstgeest en BV Leiderdorp slaan de handen ineen voor meisjes eredivisie!
De afgelopen jaren is er met succes gewerkt aan het bundelen van talenten bij de drie verenigingen voor jongensteams. Dit zijn de zogenoemde bolwerkteams. Voor volgend seizoen maakt het bolwerk zich hard voor een Meisjes eredivisieteam voor Under20.

Voor dit team is een groot deel van de randvoorwaarden al geregeld, maar de komende weken wordt er gezocht naar de trainer/coach die voor deze groep moet komen te staan. De speelsters in het te vormen team komen voor een deel uit de Leidse regio, maar er is ruimte voor speelsters om zich te zijner tijd via selectietrainingen in het team te spelen.

De start van dit team vormt de basis van een bredere visie op damesbasketball. De plannen zijn om naar boven toe binnen afzienbare tijd een damesteam op niveau te hebben en naar beneden toe ook U18 of U16 meisjesteams op het hoogste niveau te brengen. Voor de dames wordt het vizier gericht op het seizoen 2013/14. Of dameseredivisie dan al haalbaar is, is een kwestie van geld. In ieder geval zijn de plannen gemaakt om de voorwaarden voor meisjes en damesbasketball op niveau, structureel goed aan te pakken.

Wij komen graag in gesprek met kandidaat trainer/coaches die zich kunnen vinden in deze plannen. Selectietrainingen zullen in een later stadium plaatsvinden en via de websites bekend worden gemaakt. Kandidaten voor de functie trainer/coach kunnen mailen naar: bballregioleiden@gmail.com