Eindelijk weer eens een wedstrijd in de Bloemerd en dan natuurlijk ook zaaltaken. Het siert dit team dat men er dan ook gewoon staat, een goede instelling! Het team was eindelijk weer eens compleet en werd aangevuld door onze vaste bankers Mark R. en Floriaan.
De wedstrijd tegen Jump-80 werd onrustig begonnen, het team speelde ongeconcentreerd en maakte veel fouten in de opbouw. Jump daarentegen speelde met vuur en had diverse steals. Na drie minuten stonden we tegen een 0-7 achterstand aan te kijken. Er werd door het team te licht gedacht over de tegenstander en langzaam aan drong het besef door dat er als team gespeeld moest worden om te kunnen winnen, de frivoliteiten aan de kant!
Na de vijfde minuut begon het langzaam te draaien en werden er punten gescoord, uiteindelijk werd de periode met 11 tegen 15 verloren.
De tweede periode liet een volstrekt ander beeld zien, BVL dat fel aanvallend speelde en Jump die een stuk minder energie in het spel bracht. Door het goede teamspel kon BVL domineren en een mooie voorsprong nemen. Er werd goed inside gespeeld en ook de aanvalsrebound werd gepakt. Vincent, Pieter en Raoul maakten de meeste punten. Met 27 tegen 9 punten pakten we deze periode en de voorsprong.
In de derde periode werd het spel doorgezet, Wessel en Floriaan waren op dreef en de opbouw van Vincent was goed. Het spel werd redelijk hard gespeeld en beide ploegen stonden al snel op 4 teamfouten. De scheidsrechters hielden de wedstrijd echter kort en zo gebeurden er geen grote ongelukken in de fysieke strijd. Het spel ging op en neer en BVL bleef domineren. In deze periode de traditionele dunk van Raoul na een prachtig uitgespeelde aanval. Helaas verstapte Vincent zich en viel geblesseerd uit. Hij werd goed vervangen door Dennis. De periode was met 26 tegen 16 voor ons.
In de laatste periode werd ook fysiek gespeeld, de coaches van Jump begonnen meer en meer commentaar te leveren op besluiten van de scheidsrechters hetgeen niet paste bij de sportiviteit in het veld en het goede fluiten van de scheidsrechters.
Al snel stonden beide ploegen op 4 fouten. Het spel golfde op en neer en BVL liet gaten vallen in de verdediging. Mark de Z. ging er uit met vijf fouten en de ploeg had het moeilijk. In de laatste twee minuten viel Jump terug en wist BVL nog 9 punten te scoren. De periode werd verloren met 19 tegen 23 punten.

Weer een leuke en sportieve wedstrijd waar dit keer hard gewerkt moest worden voor de punten. We wonnen met 83 tegen 63.

Veel vrije worpen deze wedstrijd (14) met een schotpercentage van 46%. Dat betekent nog even oefenen!

Vincent 10 pt, Dylan 6 pt/1P, Pieter 9 pt/4P, Raoul 32 pt/3P, Wessel 5 pt, Dennis 6 pt/3P, Mark de Z. 4 pt./5P, Floriaan 7 pt/2P, Mark R. 4 pt/1P