De wedstrijd tegen Green Eagles konden we verliezen maar kampioen worden was zeker. Dit omdat Green Eagles met dispensatie met oudere spelers speelt en geen recht heeft om kampioen te worden.(VR)
Hu20 wilde echter graag winnen, dan zouden we echt bovenaan eindigen! Beide ploegen speelden hun laatste wedstrijd en stonden op 18 punten.
Helaas was het ook deze wedstrijd weer het verhaal van de tien kleine negertjes, spelers in het buitenland, geblesseerd of op stap i.v.m. de meivakantie.
Zes spelers traden uiteindelijk aan, weer een u20-u18 combinatie zoals zo vaak dit seizoen. De zestienjarigen tegen de twintigers van de tegenstander.
Het ergste was eigenlijk dat we zonder guard moesten spelen. Hierdoor konden we niet het spelletje spelen zoals we dat gewend waren en moest er geïmproviseerd worden.
De sfeer in de zaal was opgewonden, de wedstrijd werd goed bezocht door supporters van Green Eagles die er van uit gingen dat er gewonnen werd en men dan kampioen was.
Jeanette, Frank en Ramon, de drie supporters van BVL, konden hen helaas qua geluid niet overstemmen maar straalden vanaf de tribune een warm gevoel uit….
Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het BVL niet gegund werd om te winnen. Green Eagles ging als een tsunami over het team heen en schuwde daarbij fysiek spel niet. De twee scheidsrechters lieten dit toe en floten met een geheel eigen interpretatie van de regels voor fouten. Dat wat in de Rayon competitie normaal gevonden werd, was nu fout. Het was jammer dat BVL hierdoor meer getroffen werd dan de tegenstander. Al bij het einde van de eerste helft stonden drie spelers van BVL op een grote foutenlast waardoor het spelen lastig werd.
De coach was trots op zijn team, onverstoorbaar bleef men in het spel, men speelde goed samen en de verdediging stond. In de eerste periode walste Green Eagles over het team heen en moest BVL alles in de strijd gooien om bij te blijven. De schoten vielen niet en we kregen fouten en vrije worpen tegen. In de zesde minuut hadden we nog niet gescoord en stonden we met 9 punten achter. Gelukkig kregen we na protest van de coach, nu ook af en toe een fout mee. Pieter begon zijn driepunters te scoren, hij maakte er drie van de vijf in de eerste periode. Samen met Mark en Marco zorgde hij er voor dat we de eerste periode met 18 tegen 18 afsloten.
De tegenstander schakelde terug in tempo en besefte dat de overvaltactiek niet gewerkt had. De tweede periode werd in een normaler tempo afgewerkt. Er werd veel gefloten voor technische overtredingen van BVL (pivotvoet niet stil, verkeerd lichaamgebruik e.d.). De tweede periode werd met zes punten verloren en we gingen de tweede helft in met een stand van 38-32.
De rest van de wedstrijd vertoonde hetzelfde beeld, BVL speelde goed en Green Eagles was een sterke tegenstander. Opmerkelijk was dat van de 11 mensen op de bank bij Green Eagles er maar 7 speelden.
BVL werd gehandicapt door het feit dat het team niet compleet was en een guard miste. Ook de arbitrage werkte tegen ons. Coach Bert werd hierover in de derde periode zo boos dat hij de scheidsen adviseerde om voortaan vooraf de spelregels te lezen. Het kwam hem op een technische fout te staan, de tweede in zijn hele loopbaan. De derde periode werd met 16 tegen 15 verloren.
Het team hield stand, ook toen Mark er uit moest met vijf fouten. De vierde periode werd het 15 tegen 15. We verloren de wedstrijd met 7 punten, 69 tegen 62.

Green Eagles kon een feestje vieren en BVL ook. Kampioen! Het team werd in de bloemetjes gezet en de medailles en trofee werden ter plekke uitgereikt door Ramon. Een leuke verrassing. Dat het publiek van Green Eagles niet helemaal snapte wat hier gebeurde verzachtte de pijn van het verlies.

Een leuk seizoen met de Hu20. Een sportief team dat het goed met elkaar kan vinden. Een sterk team dat helaas bijna nooit compleet kon aantreden. De Hu-18 verdient veel dank voor het vele banken, eigenlijk was het een HU-20/HU-18 combinatie.
Mannen allemaal bedankt en volgend jaar nieuwe kansen!

Dylan 3 pt/1P, Pieter 28 pt/1P/5 driepunters, Raoul 21 pt/4P, Wessel 2pt/1P, Mark R. 7 pt/5P, Marco 1pt/4P, Coach Bert 1T