De U18-2 heeft afgelopen weekend ongetwijfeld zijn beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld in Katwijk. Een wedstrijd die spelers en coach niet gauw zullen vergeten !

Ondanks het gemis van “Lebron” v.d Zee, begon de U18-2 – in een minimale bezetting – goed aan de wedstrijd tegen Grasshoppers. De U18-2 wist vooral via Cedric “Jordan” (uiteindelijk 30 punten !) steeds afstand te nemen van Grasshoppers, maar toch liep alles anders in de 4e periode. Grasshoppers wist tot op 1 punt te naderen en bij 30 seconden voor het einde beging Grasshoppers een fout en kreeg Ali 2 vrije worpen, kat in het bakkie … zou je zeggen, maar – mamma mia !!(ik citeer coach Marco Falcone) Ali faalde en nadat Grasshoppers de bal reboundde, wisten zij zelfs – met nog 2 seconden op de klok – te scoren : 64 – 63 !!

Wanhoop in de ogen van BVL terwijl bij de “Katukkers” de vreugde was af te lezen. BVL wist niet wat ze moest doen en tot overmaat van ramp overtrad BVL de 5 seconden regel tijdens de ingooi; balbezit Grasshoppers, wedstrijd verloren !! of toch niet ?? Grasshoppers gooide in , maar “Dynamic” Robin had toch nog een interceptie, terwijl een Katwijker direct daarna een fout op hem maakte !! Aangezien er al meer dan 4 fouten waren genoteerd bij Grasshoppers betekende dit : 2 vrije worpen en de kans om te winnen !! Wat een thriller !!

Bij de eerste worp ging de bal er niet in; MAMMA MIA, PASTA PIPO!(citaat: jawel diezelfde Italiaan). De tweede wist Robin wel te verzilveren 64 – 64 en BVL dwong een verlenging af. De mannen uit Leiderdorp zaten nu boordevol positieve adrenaline en met overmacht werd Grasshoppers in de verlenging naar een 69-80 nederlaag gespeeld!

Applaus voor de veerkracht van het team en extra applaus voor Robin, de speler die niet gauw vergeten zal worden, ongetwijfeld THE MAN OF THE MATCH !

PLEASE STAND-UP IN THE FIELD FOR ROBIN, NEXT TIME ROBIN PASSES BY… (citaat Marco Falcone)