Was het door de krokusvakantie, misschien wel het live bekijken van de wedstrijd ZZ – Oldenburg ?
Wie zal het zeggen, maar feit was wel dat de U18-1 dit weekend een prima wedstrijd speelde tegen BS Leiden.

Geconcentreerd en met een zeer sterke verdediging nam BVL in de 4e minuut al snel afstand van BS Leiden. Naast de – ex ZZ’ers Tycho en Mark speelden Marco, Calvin, Jimmy, Floriaan, Luuk en Dymas fanatiek en gedegen hun spel, turnovers werden gecompenseerd door steals, double teaming was veelvuldig te zien en STERKE rebounds toonde voor BS Leiden al gauw aan dat er van ons team – vandaag – niet te winnen was. Via 4 – 13 en 8 – 12 was de ruststand bereikt van 12 – 25.

De 2e helft bleef BVL goed spelen, wanneer nodig werden lange aanvallen gespeeld totdat de vrije man werd gevonden, ook de fast break werd nu veelvuldig gebruikt en BS Leiden hapte in die periode naar lucht: 26 – 48. In de 4e periode liet BVL enigzins de teugels los, waardoor Sebastiaan van BS Leiden (ex bolwerker BVL) – soms te vaak vrij stond – maar ondanks dat kwam de eindzege voor BVL nooit in gevaar : 42 – 68. Door dit resultaat werd het gat tussen de nummers 2 en 3; BVL en BS Leiden 4 punten. Prima gespeeld mannen, een dikke compliment van de coach (en supporters) voor het vertoonde spel !

Scores: Mark (16), Tycho (13), Calvin (12), Marco en Dymas (7), Floriaan (6), Jimmy (4) en Luuk (3)