Door een ijzersterke 1e periode van BVL-kant werd de basis gelegd voor een belangrijke overwinning tegen Zoebas (59 – 62), waardoor de kansen op het kampioenschap heel dichtbij liggen voor de U18-1 !

Het “basketbal-vuur” was dit weekend weer helemaal terug bij de U18-1. Er stond nu een team in het veld, die tegen Zoebas maar 1 ding wilde: WINNEN ! In de voorafgaande week hadden de trainers (Ronald, nog bedankt !) de tegenstander geanalyseerd en werd er vooral gewerkt aan het verdedigen. Al heel snel in de 1e periode bleek dat de trainers hun huiswerk prima hadden gedaan. BVL had er “zin an” en startte vele malen beter dan Zoebas. De 2 behendige en goede schutters van Zoebas werden – waar mogelijk – getrapt, terwijl “Babyshaq”, de grote sterke center van Zoebas, met succes uit de bucket werd geweerd door Marco en Mark. Calvin speelde vandaag zijn allerbeste wedstrijd en was een plaag voor de Zoetermeerse verdediging en Floriaan (al een wedstrijd achter de rug bij de U20, evenals Mark) en Tycho waren oppermachtig in hun veldspel. Zelfs de zone press van Zoebas werd eenvoudig weggespeeld en beduusd moest het Zoetermeerse publiek toezien dat de stand aan het einde van de eerste periode 5 – 19 was !

In de 2e periode ging Zoebas beter verdedigen en de U18-1 kreeg het moeilijker, vooral het scoren liep hard terug, ondanks de wissels Jimmy, Dymas en Luuk, die het prima deden. Het aanvalspel van Zoebas verbeterde, alhoewel daarbij soms (te)veel fysiek spel werd toegelaten door de scheidsrechters. BVL raakte hierdoor enigszins geïntimideerd en vergat gewoon zijn spelletje te blijven spelen, Zoebas kon hierdoor dichterbij kruipen: 21 – 30.

Vol goede moed ging BVL de 3e periode in. Er werd in de defense weer als vanouds gebikkeld en voor elke bal gestreden, de sterke mentaliteit van BVL zorgde ervoor dat we ook in de aanval weer wisten te scoren. Even dreigde het fout te gaan bij BVL, maar doordat de coach het team aanpaste door alleen de grote jongens erin te zetten (sorry Dymas en Luuk !), wist BVL de voorsprong te behouden. Zoebas zette nog een tandje erbij en wist met name via zijn forwards toch het verschil in punten kleiner te maken aan het einde van het 3e periode : 54 – 58.

Houden we het vol ? Of … Het werd ongelooflijk spannend in de 4e periode. BVL had als opdracht om de bal in de ploeg te houden (lange aanvallen) en alleen te scoren als we echt helemaal vrij stonden. Wellicht door vermoeidheid werd die opdracht niet helemaal volgens plan uitgevoerd, toch wisten we het verschil van 4 vast te houden. Zoebas probeerde nog wel een eindoffensief maar BVL wist steeds tegen te scoren en in de laatste minuut werd (met veel moeite, dat wel) de bal in de ploeg gehouden, waardoor BVL de eindoverwinning toch kon binnenhalen : 59 – 62 !

Vandaag hebben de supporters (bedankt !) en coach een heel hard werkend en geconcentreerd spelend U18-1 aan het werk gezien, die dan in staat is om van elke tegenstander te kunnen winnen. Een groot compliment voor het vertoonde spel. Dit spel graag nog even vasthouden in de komende 2 thuiswedstrijden en dan kunnen we daarna het kampioenschap binnenhalen !!

[b]Scores : Calvin (17), Tycho (16), Mark (10), Floriaan (9), Marco (5), Jimmy (3) en Luuk (2)[/b]