Ja, het was net een jongensboek de aanloop naar de wedstrijd tegen Springers 1.
Eerst was er het afzeggen van spelers wegens stage in Oostenrijk en proefwerkweken. Daarna ontstond er een discussie over het meespelen van de u-18 mannen wegens een zware wedstrijd tegen Zoebas diezelfde dag. Op donderdag waren er 6 spelers over en twee auto’s. Maar, het noodlot sloeg toe… De moeder van Mark R. had donderdagavond een zwaar auto ongeluk met gelukkig alleen licht gewonden (Annemiek, sterkte!). Onze tweede auto was echter total-loss en een vervangende auto niet te vinden. Zaterdagochtend meldde zich een zieke en stond de teller op vijf spelers en 1 auto. Even werd getwijfeld en viel het woord afzeggen. Maar nee, DE VIJF propten zich in de auto van de coach en reisden af naar Gouda.
DE VIJF deden in het Goudse enige wenkbrauwen fronsen, spelen zonder vervangers? Ja, DE VIJF waren er van overtuigd dat ze het gingen redden. De vorige wedstrijd werd met een verschil van negentig punten gewonnen en dat gaf rust en vertrouwen.
De drie u20 en twee u18 spelers begonnen in een rustig tempo. De opdracht was rustig te spelen, geen fouten maken en wachten op de kansen. Zoals verwacht speelde Springers zone, een vreemde keuze als de tegenstander met vijf mensen aan komt, maar gelukkig in ons voordeel. We begonnen sterk en loerden op de kansen. Floriaan verdeelde het spel en bracht de rust die nodig was. Na vijf minuten was het 10 tegen 0 voor ons. De eerste periode wonnen we met 14 tegen 6. In de tweede periode werd wat meer gas gegeven en speelden we Raoul meer vrij. De verdediging stond als een huis en er werden maar twee fouten gemaakt. Pieter en Mark R. hadden alle verdedigende rebounds en veel aanvalrebounds. Wessel liet zien dat hij het spelletje onder de knie begint te krijgen en bood prima partij. Natuurlijk werden de time-outs ingezet om rust te nemen en na het tweede kwart stond BVL met 30 tegen 16 voor.
DE VIJF gingen vervolgens goed door met hun spelletje en Springers kon alleen door het maken van fouten tegenstand bieden. Raoul pakte een dunk mee en Mark R. had prachtige center moves. Met 23-16 pakten we ook de derde periode.
In de laatste periode snakte Springers al naar adem, vreemd want ze hadden negen spelers. BVL speelde voor hun doen erg rustig en maakten gewoon hun puntjes. Mark R. en Pieter pakten in deze periode de meeste punten en zo wonnen DE VIJF ook deze periode met 22 tegen 11.
Uiteindelijk werd de wedstrijd met 41 tegen 75 door DE VIJF van hu-20 gewonnen.