Wat de U18-1 zeker niet had verwacht was dat dit weekend Zoebas met 2 punten richting Zoetermeer zou vertrekken. Maar helaas was dit na het eindsignaal wel het geval. Zoebas had terecht gewonnen, “overall” waren zij een gretigere tegenstander dan BVL in de Bloemerd. De U18-1 moet dit dan maar als leermoment zien: je wint pas als je de tegenstander je wil en jouw tempo kan opleggen. Stevige kritiek dus, maar wel terecht want op de manier basketballen, zoals de U18-1 op dit moment doet, betekent dat de U18-1 mag rekenen op meer verliespartijen en dat is zeker niet nodig, daarvoor heeft het team genoeg kwaliteit in huis.

De trainercoach merkte de afgelopen trainingen (en vorige wedstrijden) al dat de inzet en concentratie terugliep. Oefeningen die we toch regelmatig doen worden nog steeds niet goed uitgevoerd, er wordt niet fel getraind, er wordt “net genoeg” inzet getoond, kortom , deze nederlaag tegen Zoebas kwam voor de coach niet echt als een verrassing, maar omdat de trainercoach ook van mening is dat de spelers, gezien hun leeftijd, dat nu zelf ook moeten inzien, gaf de coach de eerste helft weinig aanwijzingen. Die eerste helft verliep dan ook niet goed, Marco, Mark, Tycho, Floor en Calvin, waren steeds een stap te laat of tuinden in elke dribbel die Zoebas maakte, daarnaast schoten de Zoetermeerders prima en hadden zij ook nog een Zoetermeerse “Shaq Attack” in hun gelederen die oppermachtig in de rebounds was. Al snel keek BVL tegen een achterstand op na de eerste periode (9-13) en deze liep nog hoger op bij de rust : 22 -32. Zelfs wissels Jimmy, Luuk (al een wedstrijd in de benen bij de U18-2) en Dymas konden geen verbetering brengen in het spel van de Wolves.

De coach vond het “zelfspel” van het team genoeg en greep in door maar weer eens “belerend” zijn groep voor te houden: waar zijn we nu mee bezig !! Wilden we nog iets van deze wedstrijd maken dan moest er uit een heel ander vaatje getapt worden; inzet, gedrevenheid en heel veel energie was NU nodig !! De U8-1 werd wakker en de startersvijf kwam nu vele malen beter uit de startblokken, toch was het Zoebas, die gelukkiger met zijn schoten was en eerst verder uitliep, maar omdat de boodschap nu wel was gevallen, speelde BVL vele malen feller, Zoebas ging fouten maken en raakte meer vermoeid, na de 3e periode stond het 36 – 46 (14-14) en werd de 4e periode de allesomvattende en beslissende periode.

De druk werd opgevoerd in de laatste periode en door middel van een press werd geprobeerd het gat te verkleinen. Toen ook “Shaq” tegen zijn 5e p opliep, rook BVL een kans en kroop steeds dichterbij, na de 8ste minuut was Tycho niet meer af te stoppen en bracht met 3 driepunters de spanning weer geheel terug: 60 – 65. Tycho had de smaak te pakken, hij werd door screens veelvuldig vrijgespeeld en Zoebas kwam handen en voeten te kort om hem af te stoppen, helaas – ondanks nog 3 rake vrije worp schoten van Tycho verloor BVL toch de wedstrijd: 63 – 65.

Jammer, als we aan deze wedstrijd vanaf het begin anders hadden begonnen, dan waren de 2 punten in Leiderdorp gebleven, maar de coach denkt (en hoopt) dat de boodschap is aangekomen (en zelfs begrepen) en dat de trainingen vanaf nu anders worden afgewerkt, dan zal het met de wedstrijden daarna wel weer goed komen.

[b]Scores : Tycho (21),Mark (17), Dymas (7), Jimmy & Marco (6), Calvin (4) en Luuk (2)/[b]