Heren 1 heeft de tweede helft van het seizoen geen steken laten vallen. Veel ingrediënten zijn aanwezig om vooruitgang te boeken als team. De selectie is gegroeid tot 11 spelers, want Raymond Schijf is terug uit Suriname. Rutger, Dave en Sebastiaan spelen weer na slepende blessures. Alleen Gerald zit nog in de lappenmand met zijn knie (of waren het nou zijn lenzen?). En indien nodig kunnen we nog een beroep doen op de H22 spelers. Hierdoor gaat het ook weer de goede kant op met de trainingsopkomst. En met meer mensen op de training, kun je ook beter op wedstrijdsituaties trainen, wat de automatismen en het samenspel ten goede moet gaan komen.

21 januari kwam Cobranova op bezoek in de Bloemerd. Boudewijn en Maarten konden er niet bij zijn en Gerald zat dus nog met zijn knie, dus sloot Mark Supper uit H22 aan. Ray mocht zijn eerste wedstrijd van het seizoen gelijk in de basis starten en die start was prima (6-0), maar al na enkele minuten leek het alsof er zand in de (aanvals-)motor was gekomen. Scoren lukte moeizaam en de tegenstander kroop langszij. Het tweede kwart, begonnen bij 14-14, kende Cobranova nog zijn laatste voorsprong, maar het begon te lopen bij BVL en met een 12-3 run werd een ruststand van 33-26 bereikt. In het derde kwart was Dave niet af te stoppen en maakte ook Sebastiaan zijn eerste minuten en punten (uit een alley-oop). Die periode werd afgesloten met 53-34, waarna het 4e kwart een formaliteit was. Eindstand 75-52.
Scores: Sebastiaan 4, Koen 11, Mark 6, Niels 7, Rutger 5, Pieter 7, Reinier 13, Dave 13, Raymond 9.

De wedstrijd op 29 januari tegen Punch – een bekende tegenstander – kende veel overeenkomsten met de vorige. Het liep allemaal net niet, terwijl je weet dat er veel meer basketball in dit team zit. Maar als je bij rust met een 20-31 achterstand de koppen bij elkaar moet steken, dan is het er nog niet uitgekomen. In de tweede helft stond de verdediging een stuk beter en wist BVL regelmatig een foute pass af te dwingen. Deze keer nam Pieter het team op sleeptouw. Daarnaast had Koen vrijwel elke rebound. Maar ook Punch wilde de winst niet zomaar uit handen geven en bleef steeds net aan de voordelige kant van de score. In tegenstelling tot de eerste helft, hadden nu beide ploegen leuk basketball laten zien. Nog 4 punten te overbruggen aan het begin van het vierde kwart (43-47). Niels liet er geen gras over groeien en gooide er gelijk drie driepunters in. Typisch geval van erop en erover. BVL scoorde 20 punten op rij, waar Punch geen antwoord op had. Punch was Knock Out bij 78-56.
Scores: Maarten 2, Sebastiaan 1, Koen 16, Niels 16, Rutger 1, Pieter 17, Reinier 6, Dave 5, Raymond 6.