Dit weekend trad de U18-1 aan tegen een nieuwe tegenstander in de poule: het Haagse Jumpers. Dit team had vorig weekend ruim van BS Leiden gewonnen, oppassen geblazen dus. Het is algemeen bekend dat dit soort teams vaak veel straatbasketballers in hun gelederen hebben .

In de eerste periode hadden Tycho, Floriaan, Calvin en Mark en Luuk de opdracht om de tegenstander af te tasten. Helaas leek het wel of ze dit te letterlijk namen en dachten daardoor niet aan hun eigen spel met als gevolg dat deze periode erg rommelig werd. Het spel golfde weliswaar op en neer maar een echte opbouw en goede aanval was er niet: het leek wel pleintjesbasketbal ! Een beetje onbegrijpelijk ook van de U18-1 omdat zij kwalitatief toch een stuk sterker waren dan de tegenstander …. Ook na de wissels van Marco, Alberto, Jelle en Dymas werd het spel er niet beter op. BVL wist deze periode wel winnend af te sluiten : 13-7.

De 2e periode liet een zelfde beeld zien. In plaats dat BVL het spel maakte, bepaalde Jumpers het tempo en dus ook het spelbeeld en dat was nu niet een erg aantrekkelijk schouwspel voor de toeschouwers , maar ja, BVL scoorde wel meer dan hun tegenstander en met rust stond het dan ook: 24 – 13.

Na de rust deed de U18 het veel beter, nu werd het eigen spelletje gespeeld en de passing werd veelvuldig gezocht in plaats van de “street”dribbels. Vooral de lange mannen Mark, Marco en Luuk waren gevaarlijk, terwijl Tycho en Floriaan de schoten buiten de bucket voor hun rekening namen. Daarnaast droegen Calvin, Jelle, Dymas en Alberto, door prima te verdedigen, hun steentje bij aan een goede afloop van deze wedstrijd. We liepen weg van Jumpers en uiteindelijk won de U18 de wedstrijd vrij eenvoudig met 47 – 30, de 2 eerste punten zijn binnen !

[b]Scores: Mark (12), Floor (11), Luuk en Marco (8), Tycho (6) en Alberto (2)[/b]