De wedstrijd is al een week geleden gespeeld en er is nu pas tijd gevonden om een wedstrijdverslagje erover te maken. Nou ja, wedstrijd …. het was éénrichtingsverkeer tegen Westland Star in de Bloemerd. Wij waren op volle oorlogsterkte (10 man, weliswaar nog zonder Okke, maar met Vincent en rookie Wessel !), terwijl Westland Stars slechts met 5 man arriveerde. Als je al rode lantaarndrager in de poule bent dan was het vooraf duidelijk: Westland Stars kwam niet om te winnen. De vraag was natuurlijk hoe de U18-1 deze wedstrijd zou opvatten.

Vanaf de eerste minuut liet de U18-1 zien dat ze steeds volwassener aan het worden is, zelfstandig worden de aanvalspatronen uitgezet, de verdedigingsystemen worden vrij eenvoudig uitgewisseld en het afmaken van de bal wordt met de wedstrijd beter. Na de eerste periodewinst van 30 – 8, waarbij met zeer verzorgd positiebasketbal de zone van de tegenstander werd kapotgeschoten, was het al duidelijk, dit wordt een uitslag boven de 100. De U18-1 kon vandaag zonder problemen alles uit kast halen en daarnaast konden we ook nog Wessel uittesten in zijn eerste wedstrijd (Goed gedaan Wessel) !

Marco, Jimmy, Mark en “Lucky Luuk” namen bijna alle terugkaatsers voor hun rekening, af en toe terzijde gestaan door “Dynamic Dymas”, die als kleinste van het team de tegenstander onder de basket voortdurend belaagde. Tycho’s schot was weer helemaal terug en de altijd scorende Floriaan en neven Vincent en Calvin zorgden er allen voor dat via 24-4, 35-7 en 27-4 de wedstrijd werd gewonnen met 115 – 25 !

Al met al een zeer tevreden verlopen eerste halfjaar voor de U18-1. Vanaf januari gaan we proberen nog volwassener te spelen. Daarnaast zullen we ook met bankspelers regelmatig gaan spelen in de U20 en dus zal het niveau van de U18-1 daardoor in 2012 alleen maar verbeteren. Ik wens het team en natuurlijk alle andere BVL leden prettige feestdagen en een fantastisch 2012 !

[b]Scores: Vincent (20), Mark (18), Tycho (16), Calvin (14), Jimmy (11), Luuk (10), Marco en Floor (9), Dymas (6) en Wessel (2) /[b]

[img]/img/nieuws/20111217_0149.JPG[/img]