Op zondagavond laat spelen, heel veel mist, later dan gepland spelen, niet weten wie Johan Cruijff is, ontbreken van Vincent en Okke en die (eeuwig) waardeloze baskets in de Van Zweedenzaal.

De U18 had redenen genoeg waarom het in de uitwedstrijd tegen Lokomotief niet zo liep als in de thuiswedstrijd. De echte reden was alleen wel dat Lokomotief ons (weer eens) een lesje gaf in felheid; geconcentreerdheid vanaf de eerste minuut, snelle goede combinaties en eenvoudige scores. In de 2 eerste periodes “walste” Lokomotief over BVL heen, omdat BVL niet scherp was en daardoor ook niet met scherp schoot en zo stond de U18 aan het begin van de 3e periode al met 36 – 14 achter.

Gelukkig ging het vanaf de 3e periode veel beter en was de U18 in de verdediging veel beter en werd zelfs onder leiding van een op volle toeren draaiende Tycho en Floriaan zowaar ingelopen. Ook het zicht en de felheid van de andere spelers: Mark, Marco, Luuk, Chow, Jelle, Calvin en Dymas werd nu beter en herstelde BVL zich van de uiterst zwakke 1e helft: 51-34.

Helaas, de wedstrijd konden we niet meer winnen in de 4e periode, Lokomotief speelde de wedstrijd gecontroleerd uit naar een 63 – 42 overwinning en bezorgde BVL de 2e nederlaag van dit seizoen.

Verliezen is natuurlijk geen schande, zeker niet tegen Lokomotief, alleen de manier waarop geeft toch te denken met de (thuis)wedstrijd tegen DAS in het vooruitzicht. Nu even geen smoesjes meer U18, maar de komende week 200 % inzet, op zowel training als wedstrijd.

[b]Scores: Floriaan (9), Marco, Mark, Calvin (8), Tycho (7) en Dymas (2)[/b]