Dit weekend werd de” topper” om de eerste plaats gespeeld tussen BVL en DAS in de Bloemerd.

BVL zat de eerste minuten weer niet in de wedstrijd, terwijl DAS er vol tegen aan ging, kon BVL niet datzelfde tempo opbrengen, de coach miste de gedrevenheid en geconcentreerdheid, die er wel was in de eerste wedstrijden, maar die nu verdwenen blijkt te zijn , waar ligt dat aan, mannen ? DAS nam een 4– 10 voorsprong en doordat we van verdediging gingen veranderen wisten we toch weer enigzin aan te “pikken” en eindigde de eerste periode in 8 – 13.

In de 2e periode was de U18 er weer helemaal bij en lieten Tycho en zijn kornuiten goed basketbalspel zien, DAS had moeite met de verdediging en doordat BVL door o.a. Floriaan en Mark een paar keer op rij wist te scoren, stond het bij rust: 24 – 25.

Na de rust wist DAS toch weer weg te lopen, omdat de schutters nu wel meer de gelegenheid kregen om te schieten en dit dan ook naar behoren deden, zodat BVL weer achter de feiten aan liep. Dat ging het team opbreken; de verdediging werd minder en de aanvallen liepen niet meer soepel.

Aan het begin van de 4e periode stond het 35 – 43 voor de Delft All Stars en zij waren niet meer van plan dit weg te geven. Langzaam gleed het geloof in een overwinning bij BVL weg. De Delftenaren bleven geconcentreerd basketballen, terwijl BVL het steeds moelijker kreeg om de bal erin te gooien, uiteindelijk won DAS verdiend de wedstrijd met 44 – 56 en daarmee zeker het winterkampioenschap, proficiat DAS !

BVL was een illusie armer, maar dat geeft niet, ik ben van mening dat we op de goede weg zitten, basketballen kunnen we, laten we de komende wedstrijden de minpuntjes wegwerken en dan vanaf 2012 geconcentreerd en gedreven basketballen !

Okke en Mark (de Zwart) bedankt voor het invallen als scheidsrechter !

[b]Scores: Mark (16), Calvin (10), Marco (8), Floriaan (6), Tycho en Dymas (2)[/b]