Het team van de JU14-1 is in de 2e klasse lekker bezig. Na een wenperiode door regelmatig in andere samenstelling te (moeten) spelen is er een lekker draaiend team ontstaan. Er wordt in de wedstrijden steeds meer gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten. De laatste twee wedstrijden werd een score van boven de 100 (!) punten behaald.

Op zondag 6 november werd met [b]slechts 6 spelers[/b] (Maarten V, Brian, Edris, Tom, Dylan en Wessel) uit tegen Zoebas gespeeld. Na het eindsignaal van de 1e kwart stond er een stand van 11-27 op het scorebord. De spelers wilden een score boven de 100 bereiken. Gingen hier over ook een weddenschap met de coaches aan. Voorwaarde was wel [b]goed samenspel en fair play[/b]. Ondanks het feit dat Brian aan het begin van het 4e kwart (onterecht, ook door scheidsrechter later bevestigd) met 5 fouten aan de kant moest blijven, stond er na het eindsignaal [b]de score van 40-103[/b] op het scorebord. Een mooie prestatie voor deze 6 spelers. De overwinning werd opgedragen aan de onfortuinlijke Brian.

Op vrijdag 11 november werd uitgespeeld tegen Waddinxveen. Het team bestond uit Maarten V, Brian, Abdul, Edris, Tom, Dylan, Wessel en Gideon. Natuurlijk stond bij de spelers de overwinning tegen Zoebas nog in het geheugen gegrift. Wat als we nu weer meer dan 100 punten scoren? In de thuiswedstrijd was het krachtsverschil al duidelijk geweest: einduitslag 92-32. Dus de ambitie van het team was begrijpelijk. Afgesproken dat in de rust gekeken zou worden of er weer sprake kon zijn van een mogelijk ‘wedstrijdpremie’. Nu was naast samenspel en fairplay ook een voorwaarde dat er weinig tegen gescoord zou worden. Al snel werd duidelijk dat bepaalde afspraken resultaat opleverden. Tijdens de rust was de tussenstand 10-49. En dat werd bereikt met nagenoeg geen fouten! Top. Afspraak werd gemaakt: indien score hoger dan tegen Zoebas dan een ‘bonus’. In de 2e helft bleven de jongens lekker samenspelen. Langzaam (nou langzaam …) liep de score op en in de laatste minuut werd 5x gescoord. Het lukt Brian om in de laatste seconde de bal in de basket te deponeren. Waardoor de [b]eindstand van 18-105 [/b]werd gerealiseerd. Ongekend!

In de 2e klasse knokt de JU14-1 met BV Oegstgeest (BVO) om de eerste plaats. BVO heeft de eerste onderlinge wedstrijd gewonnen, maar op 26 november komt BVO naar Leiderdorp en zal de strijd der giganten worden gespeeld. Door de goede sfeer en mooie resultaten is het mogelijk om in de tweede helft van de competitie in de 1e klasse te gaan spelen. Knap met een beperkt aantal vaste spelers. Dit is zeker ook te danken aan de inzet van de trainers: [b]Okke, Dennis en Pieter[/b].