Met een prima optreden afgelopen zondag wist de U18-1 Lokomotief U18-2 met een verdiende 77 – 55 terug naar Rijswijk te sturen. De U18-1 bevindt zich op dit moment in “mannuh vorm” en toont aan nu elke tegenstander in deze klasse aan te kunnen.

Als geen ander liet Vincent zien wat nu het woord GEDREVENHEID in de praktijk inhoudt. In de eerste periode was zijn inbreng heel duidelijk te merken. Het basketbal talent, dat de afgelopen 2 jaar voetbal verkoos boven basketbal, speelde alsof hij nog nooit weg was geweest; welcome back Vincent ! Met zijn manier van spelen kregen de andere BVL spelers ook een “basketbal-boost”, waardoor vermoeidheid (door studiereizen)en het gemis aan spelers (Okke, Floriaan en Alberto) gauw werden vergeten. De U18-1 speelde in deze periode met lef tegen Loko en het was dan ook verdiend dat de U18-1 met een voorsprong van 18 – 13 de 2e periode inging.

Van Lokomotief is bekend dat zij sterk kunnen terugkomen en dat was in de 2e periode merkbaar. Het boost-effect verdween langzaam bij BVL en Lokomotief probeerde dichterbij te komen met het bekende snelle en vaardige spel. Opvallend was wel de vele loopfouten die Lokomotief maakte, iets waarop je normaliter Lokomotief weinig op kan betrappen (misschien al een wedstrijd in de benen ?!) BVL bleef toch eenvoudig overeind. Een dik compliment verdienden onze lange jongens: Marco, Mark, Jimmy en Luuk, die vandaag heel veel rebounds pakten en prima acties onder het bord (af)maakten. Deze periode eindigde in een 36 – 32 ruststand; Lokomotief was slechts 1 punt dichterbij gekomen …

De sfeer in de Bloemerd zat er goed in, dit kwam mede door de neven Calvin en Vincent, die voor het eerst met elkaar in 1 team speelden en dus bevolkten veel familieleden en vrienden, naast onze vaste supporters, de banken in de Bloemerd. De U18-1 voelde zich gesterkt door de “6e supporter” en liet dit in de 3e periode ook zien, nu werd niet meer de 1 tegen 1 akties verkozen maar werd met prima passes en teamspel het verschil gemaakt. Vincent en Calvin vonden elkaar blindelings, Tycho en Dymas veroorzaakten steeds maar weer paniek in de Rijswijkse bucket en Jimmy, Mark, Marco en Luuk pakten veel zowel aanvals- als verdedigingsrebounds. BVL liep weg van zijn tegenstander, het samenspel van BVL werd steeds beter en Lokomotief had niets meer in te brengen, deze periode werd gewonnen met 27 – 11 en dus een ruime 63 – 43 tussenstand !

De 4e periode was slechts een formaliteit. De BVL scoringsmachine bleef zijn werk doen, alhoewel het echte mooie eraf was. Lokomotief probeerde met # 14 daar nog wat tegenin te brengen, maar uiteindelijk was ook deze periode in het voordeel van BVL en werd de wedstrijd gewonnen met 77 – 55.

Ook dit keer een uitstekende wedstrijd gezien tussen 2 teams die allebei prima spel lieten zien. De U18-1 heeft zijn draai gevonden en speelt uiterst verzorgd en goed basketbal. De jongens kunnen nauwlijks wachten tot de 29ste, wanneer ze richting Westland Stars mogen afreizen….

[b]Scores: Vincent (33), Calvin en Marco (10), Mark (8), Tycho en Jimmy (6) en Luuk (4) [/b]