Was het spel tegen Lokomotief twee weken super, het spel – dit weekend – tegen Westland Stars was van een heel ander niveau. Gelukkig dat de foutenlast van Westland Stars ervoor zorgde dat wij – op de verjaardag van 1 van de trouwe supporters – toch met een ruime zege naar Leiderdorp afreisden 43-98.

Weliswaar zonder Vincent (U22) en Okke (geblesseerd), maar toch met de vaste kern,”dachten we wel eventjes dit varkentje te wassen”. Maar vandaag liep het niet zoals we gewend waren, ondanks de goede aanvallen en vele rebounds wisten we de bal niet door ring te zoeven en moesten we het hebben van heel hard werken. De bal en ring kregen het meeste verwijt, maar eerlijk gezegd is het dan toch een kwestie van concentratie en moet die bal – zeker onder de basket – toch echt wat vaker erin, heren !! Het is dat Westland Stars, toch elk seizoen een lastige tegenstander, dit seizoen qua basketbalspel naar een bedenkelijk niveau is afgedaald, anders had de tegenstander ons echt een lesje geleerd. Nu konden we toch vrij eenvoudig van Westland Stars wegblijven en waren de standen in de eerste 3 kwarten: 14-23; 8-20 en 12-18 en stond het aan het begin van de 4e periode “slechts”: 34-60. Het was aan de foutenlast van Westland Stars te danken dat in de 4e periode een 9-38 run genoteerd kon worden voor BVL, zodat de uitslag voor BVL een dragelijk karakter, maar voor Westland Stars een geflatteerde stand uiteindelijk opleverde van 43-98. Als dan uit de stats ook blijkt dat ons FG% 61 en ons FT% 50 was dan kunnen we er maar 1 leermoment van maken: heel gauw vergeten deze wedstrijd en ons qua concentratie nu wel goed voorbereiden tegen onze tegenstander van volgende week: BS Leiden !!

[b]Scores: Mark (27), Calvin (24), Floriaan (16), Jimmy en Tycho (9), Marco (7), Dymas (4) en Luuk (2)[/b]