[b]Het bolwerkteam meisjes U16-1 speelt dit jaar onder de vlag van BVO in Oegstgeest. Het team speelt in de interrayonale competitie (een combi van rayon West en Noord-Holland) en wordt met veel enthousiasme drie keer per week getraind en gecoacht door Dorien van Hooven en Kee Brinks (afgelopen seizoen nog NL-kampioen met Wereldtickets.nl). [/b]

[img]/img/nieuws/team_MU16-groot.jpg[/img]
[i]Staand vlnr: Coach Dorien, Tessa, Maddy, Emma, Paula, Maaike, coach Kee
Zittend vlnr: Maud, Lobke, Floor, Kiki, Katie, Elise[/i]

Om 11 uur ’s ochtends een wedstrijd in de Herfstvakantie. Voor de meeste meiden misschien toch wel een beetje “te” vroeg. Wel was het de eerste keer in het nieuwe bolwerktenue. Een prachtig tenue waarin alle kleuren van de drie verenigen samenkomen en ook nog eens alle logo’s. Hier is over nagedacht.
Even allemaal op de foto voor de website en natuurlijk een teamfoto. Daarna over op de wedstrijd waarvoor we allemaal gekomen waren. Na makkelijk gewonnen te hebben van Den Helder en Crackerjacks stond vandaag de 2e wedstrijd tegen Hoofddorp op het programma. Uit was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit was een hele spannende wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd. Vandaag was het dus zeker een wedstrijd waar niet al te makkelijk over gedacht moest worden.

[img]/img/nieuws/actie_1.png[/img]

Het bolwerk opende met een mooie 3 punter van Katie gevolgd door een 3 punter van Kiki. Dit beloofde dus een leuke pot te worden. Hoofddorp herstelde snel en ook zij kwamen tot scoren. Wat opviel van de tribune was dat de press niet lekker liep. De tweede man sloot niet echt aan. Hierdoor kwam Hoofddorp een paar keer makkelijk tot scoren. Aanvallend wilde de ballen af en toe niet vallen. Vrije lay ups werden soms gemist maar gelukkig stond er dan iemand om de rebound te pakken en alsnog het punt te scoren.
Aanvallend ging het bij de meiden steeds beter lopen alleen op het einde van de 2e periode leken onze meiden het wel even genoeg te vinden. Hierdoor kon Hoofddorp aardig inlopen en was het verschil nog maar 4 punten tijdens de rust. Wat ook opviel was dat de meiden van Hoofddorp veel fysieker speelde en lekker liepen te duwen in de wedstrijd. Scheidsrechters floten hier niet voor (goed te zien op de foto’s van Jan). Ons antwoord bleef eigenlijk uit. We bleven veel te lief. Ik denk dat dit ook een puntje is om op te trainen. Wat harder worden en je niet opzij laten zetten. Je mag best terug duwen als de scheidsrechters fluiten weet je dat er naar gekeken wordt en dat ze dan de volgende keer ook de fout van de tegenstander zullen zien.

[img]/img/nieuws/actie_2.png[/img]

Waarschijnlijk was er een donderspeech in de kleedkamer en hoopte we op de tribune dat de meiden nu toch wel een keer wakker waren. Dit bleek gelukkig zo te zijn een run van 14 punten tegen 2 punten van Hoofddorp maakte de voorsprong groter. Hierna is deze voorsprong eigenlijk niet meer uit handen gegeven. De vierde periode bleef Hoofddorp ook goed scoren maar konden niet meer dichterbij komen.
Eindstand: 61-42, maar volgens het sheet dat dubbel nageteld is : 63-42
Verdedigend moet er denk ik meer aan het voetenwerk gedaan worden. Dieper in de knieën en meeschuiven waardoor de spelers minder makkelijk kunnen passeren. En overplay bij 1 pas van de man. Als hier lekker op getraind gaat worden moet het goed komen. De winst was dus wederom voor het bolwerk Leidse regio. Wel misten we iets van agressie. Misschien komt dit doordat de afgelopen wedstrijden zo makkelijk gewonnen waren dat de scherpte een beetje weg was. Maandag een oefenwedstrijd tegen de JU14 van Leiden. Volgende week tegen Probuild. Vrijdag vroeg naar bed en lekker uitslapen. Tijd is 16.00 uur dus beter voor onze meiden. Dit moet de “match” worden. Nummer 1 tegen 2 . Jullie supporters zijn van de partij en kijken al helemaal uit naar deze wedstrijd.

[i]Scores:[/i] Maud 2, Lobke 6, Kiki 10. Katie 11, Maaike 3, Paula 11, Emma 2, Maddy 15 en Tessa 3. (Vrije worpen : 5 uit 12)[/i]

[b]Verslag door Lobke en Petra[/b]

[img]/img/nieuws/team_01.jpg[/img]