De trainingsopkomst van vrijdag was met 13 man groter dan de drie trainingen daarvoor bij elkaar opgeteld. Van een gedegen voorbereiding kon HS1 de afgelopen weken dus niet spreken, maar het voordeel is dat iedereen er op zo’n volle training weer echt zin in heeft. Hoe zou zich dat vertalen in de wedstrijd tegen CobraNova 3?

Dave en Sebastiaan zijn nog geblesseerd en de H22 jongens spelen op hetzelfde moment een uitwedstrijd in en tegen Oegstgeest. Dus we moesten het met acht spelers zien te redden tegen een bekende tegenstander, die ook wat mensen moest missen. Het begin van de wedstrijd gaf een gelijkopgaande strijd te zien totdat in de laatste paar minuten van het eerste kwart de tegenstander met scherp begin te schieten en een gaatje kon slaan: 11-21. De Leiderdorpers hadden veel p’s nodig om te compenseren voor de gaten in de verdediging.

Halverwege de tweede periode kreeg BVL wel grip op de tegenstander. Koen gaf het voorbeeld en de ploeg volgde. Zo’n beetje elke rebound werd van het bord geplukt en daarnaast ging ook de aanval lopen. Dit had een 22-1 run tot gevolg. Na een steal en slow motion lay up buzzer beater van Gerald werd een ruststand van 39-29 bereikt.

Cobranova wilde dit niet zomaar laten gebeuren en probeerde na de rust de stand weer gelijk te trekken, wat bijna lukte. Leiderdorp antwoordde met een scherpere verdediging om de voorsprong, 54-48 na het derde kwart, vast te houden. In het laatste deel van de wedstrijd werd nauwelijks nog wat weggegeven, terwijl aanvallend de juiste opties werden gekozen. BVL bleek deze wedstrijd de langste adem te hebben en de 72-55 winst was het verdiende resultaat. Een mooie teamprestatie.

Scores: Maarten 11, Koen 17 (en minstens zoveel rebounds + 9 op 10 vrije worpen), Niels 5, Rutger 6, Boudewijn 12, Gerald 9, Pieter 11, Reinier 1.