Helaas moeten we weer melding maken van het overlijden van een prominent (ex) BVL-lid. Ane van Dijk is gisteren, woensdag 10 augustus, overleden. Ane kreeg tijdens zijn vakantie in Portugal een hartaanval en raakte in een coma waar hij niet meer uit kwam.
De 2.17 meter lange center speelde in de periode 1972 – 1974 in de eredivisie bij Mercasol-Leiden en later in heren 1 van BVL. Na zijn actieve carrière heeft Ane binnen de vereniging diverse functies uitgevoerd. Het is moeilijk om snel een compleet lijstje te leveren maar Ane was o.a. bestuurslid en voorzitter kantinecommissie “Op Dreef”. Daarnaast was hij ook trainer en coach van diverse teams.
Zelf gooide Ane nog een aantal jaren een balletje met het heren recreantenteam.
Basketbal betekende veel voor Ane. Vorig jaar nog deed hij de scouting en was hij teammanager bij het ZZ U20 team.

Ane is 57 jaar geworden.
Het bestuur en iedereen bij de club die Ane hebben gekend, wensen zijn vrouw Sylva, zijn zoon Rick en verdere familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.