Dit weekend waren de rayon finales en als laatste was de Heren under22 categorie aan de beurt. Het overvolle zondag programma was zo’n 20 minuten uitgelopen, dus iets na 21:00 was de tip-off. En met 8 fitte Leiderdorpse spelers; dat was dit seizoen wel eens minder geweest. Tegenstander Rotterdam Basketball had 12 spelers in tenue en ook nog eens het thuisvoordeel.

De eerste klap was echter een daalder waard. Ondanks de lengte wist Rotterdam het netje moeilijk te vinden. BVL speelde zijn eigen spelletje en had na 7 minuten een 12-4 voorsprong en – wellicht nog belangrijker – het thuispubliek wat stiller gekregen. Intussen had Ray al wel 2 fouten aan zijn broek. De voordelige marge was er nog steeds aan het begin van de tweede periode (14-8) en de wedstrijd werd steviger en grimmiger, getuige onder andere de twee onsportieve fouten die door BVL werden gemaakt. Maar ook de tegenstander liet zich niet onbetuigd en kreeg nog voor de rust spelers in foutenlast. Ook Ray had intussen zijn 3e bijgeschreven gekregen (fout tijdens de afronding van een Fast Break van de tegenstander, dus ook een onsportieve). Door het stevige spel was het lastig om de grip op de wedstrijd vast te houden. Rotterdam kroop langszij (met onder andere een paar fraaie dunks uit een alley-oop) en leidde bij rust met 31-28.

Na rust had Rotterdam in een mum van tijd de vlag van de 5 teamfouten op staan, vrijwel allemaal gemaakt op Do, die op een andere manier niet van de basket weg te houden was. Toch was deze speelwijze effectief voor de thuisclub, omdat ze op deze manier toch ook regelmatig de bal veroverden en omdat BVL niet de basket kon bereiken voor scores. Na 4 minuten in de tweede helft had de eerste center van Rotterdam 5 fouten, maar keek Leiderdorp tegen een 43-30 achterstand aan. Het derde bedrijf bracht nog een T en een U fout van Rotterdam, zodat met 47-38 aan het vierde kwart werd begonnen. Het stevige spel bleef en Leiderdorpse scores waren schaars. Even was de achterstand bijna 20 punten. Toch wist Leiderdorp nog terug te komen klonk de zoemer voor het laatst bij 66-56. De scorer moet welhaast kramp in de vingers gekregen hebben, niet van de vele scores, maar van de 21 Leiderdorpse en maar liefst 30 Rotterdamse fouten.

De beker bleef dus in Rotterdam, maar de complimenten waren er zeker voor het BVL U22 team wat er tegen deze pittige tegenstander in slaagde om degelijk en gecontroleerd basketbal te laten zien.