Ook voor de U18 is het seizoen voorbij. Deze – in 2010 – ongeslagen kampioen uit de 2e klasse, is als derde geëindigd in de regio 1ste klasse. De nummers 1 en 2, Lokomotief respectievelijk DAS waren (letterlijk) een maatje te groot voor onze U18, maar de U18 bleef alle andere tegenstanders de baas. Helaas zonder Pieter, maar wel met U16 bankspelers Calvin en Marco traden we dit weekend aan tegen Cady ’73 in Capelle ad IJssel. Het “ginger”-gehalte in het veld was dit keer wel erg zwaar vertegenwoordigd (3 spelers !) en dat zorgde voor het nodige vuurwerk binnen de lijnen. Dennis, Mark, Floriaan, Jelle en Jimmy zorgden via snel spel dat een voorsprong genomen kon worden. Er kon vrij eenvoudig doorgewisseld worden, Okke, Janno, Calvin en Marco nemen zonder problemen de taken over, zonder dat het spel van de U18 daaronder lijdt. Alleen voor Dennis mist de U18 af en toe nog een vervanger, maar gezien het feit dat hij vaak 40 minuten kan spelen (mits hij niet teveel fouten maakt en tegen de scheids zijn mondje houdt), is dat dit seizoen nauwelijks een probleem geweest. Via 15 -17 en 23 -32 bij rust probeerde Cady, met nog meer fysiek spel, in het 3e kwart nog terug te komen (42 -46) , maar BVL bleef koelbloedig en – over het algemeen – beheerst te basketballen; het wist steeds vaker de rebounds te winnen en door goed te passen en te kijken, altijd wel een vrije man onder de basket te vinden. BVL won dan ook vrij eenvoudig de wedstrijd: 54 – 62 en verdiende daarmee een mooie derde plaats in de poule. Great guys! Volgend seizoen valt dit team uit elkaar, maar er wordt hard aan gewerkt om het team (dmv bankspelers) toch bij elkaar te houden, want: dit team kan leuk basketballen, kan in kwaliteit nog steeds groeien en gaat daarnaast prima als vrienden met elkaar om, dus zoiets mag niet verloren gaan voor BVL, toch ?

[i]Scores:[/i] Dennis (21), Jimmy, Okke, Mark (8), Calvin (7), Floriaan (6), Jelle en Marco (2)