Dit weekend speelde de U18 tegen HBV Jumpers. De thuiswedstrijd had BVL – onnodig – met 2 punten verloren, dus werd het tijd om dit recht te zetten. Op Jelle en de bankspelers uit de U16 na, was het team compleet in ’t Zandje. In de eerste paar minuten van de eerste periode bleek al snel dat onze koningschutter-driepunten van het Dynamic Duo, meer met zijn gedachten bij zijn, in de vakantie, nieuw verworven “chickie” was dan bij de wedstrijd. Het gevolg was, dat niets hem lukte en dat zijn percentage mislukte doelpogingen ook een record brak !. Gelukkig speelde de andere speler van dit Dynamic Duo wel zoals we van hem gewend zijn en hij vond al gauw een andere “mattie”: Pieter Groen, die als freshman dit seizoen, het basketbal spelletje aardig door gaat krijgen en op de juiste momenten onder de basket te vinden was en ook nog veelvuldig wist te scoren. Dennis en Mark maken in veel wedstrijden het verschil, maar steeds meer is bij dit team te zien dat de andere spelers zich steeds beter ontwikkelen en beter met elkaar als team gaan spelen. De opgelopen achterstand halverwege de eerste periode, werd – ondanks wat irritaties met tegenstander en scheidsrechter en een (aller)eerste technische fout voor Okke (foei !) – omgezet in een voorsprong aan het einde van de eerste periode: 15 -17. Na een heldere toespraak van de coach ging de U18 pas echt basketballen. De Haagse verdediging werd in een “Leiderdorpse quarter” stuk gespeeld. Floor vond als vanouds weer de weg naar de ring en ook de droge schotjes van Jimmy gingen raak. De turbo van roadrunner Okke werd ingeschakeld en de tegenstander werd snel naar een 20 – 34 achterstand bij rust gespeeld. Het goede spel werd in de derde periode voortgezet. Janno en Dylan creëerden nu ook prima kansen, alleen wilde de afwerking (soms) niet lukken, waardoor een hoge score voor deze spelers jammer genoeg uitbleef. Ondertussen landde Mark van zijn roze wolk en dus begon zijn score machine ook weer te draaien. Bij het begin van de 4e periode stond het 30 – 48 en zette Dennis zijn gallery play in. Veel (mooie) turnarounds, assists en scores van de “Red Rooster” zorgde ervoor dat BVL verdiend met 39 – 60 won en dat de U18 weer 2 punten rijker is. Prima gespeeld U18, we groeien nog steeds in ons spel en dus kan de thuiswedstrijd- a.s. weekend – tegen DAS nog eens heel erg leuk worden …..

[i]Scores:[/i] Dennis (19), Pieter en Floriaan (11), Mark (8), Jimmy en Okke (4), Janno en Dylan (2)