Dit weekend mocht de U18 (eindelijk) weer eens spelen en wel tegen Cady 73. Uit de stand in de poule was op te maken dat de 2 teams van gelijk niveau zouden moeten zijn, ingrediënten dus voor een leuke pot basketbal. Daar de reguliere coach van BVL mee moest met zijn eigen team de U16, werd er gezocht naar een ervaren vervanger en deze werd gevonden in de persoon van Bert Klompmaker, de coach van de succesvolle U20 (bedankt Bertje !). Zonder de 2 J’s (Janno en Jelle en dus niet te verwarren met de 3J’s) maar wel weer met de herstelde Okke, begon de U18 onwennig en (weer) onrustig aan de eerste periode, lag dit aan het coachen of aan de spelers zelf ? De oorzaak zal ergens in het midden liggen. Het gevolg van deze onrust was wel dat BVL na de eerste periode tegen een 8 – 14 achterstand aankeek. Bert’s onvolprezen analyse gaf aan om in de 2e periode meer druk te geven op de guards en de forwards en dat bleek te werken: het “dynamic duo” van dit team, wist de achterstand weer om te buigen van een achterstand naar een voorsprong; Dennis en Mark wisten door te jagen veel in balbezit te komen en uit de bekende 1-tegen-1-“roadrunner” akties veelvuldig te scoren. Bij rust stond het weer 29 – 22 in het voordeel van BVL. Na rust probeerde Cady het gat te dichten, maar op het moment dat ze BVL naderden, wist Mark met driepunters toch het verschil te handhaven: 41 – 34 bij het eindsignaal van de 3e periode. In de 4e periode zette Cady nog 1 keer aan en naderden ze BVL tot op 5 punten in de 6e minuut, maar het was weer Mark, DE kwelgeest deze wedstrijd voor Cady, die met 3 scores op rij, de illusie, dat Cady deze wedstrijd nog kon winnen, aan flarden schoot. Daarna namen Floriaan, Jimmy, Pieter, Okke en Dylan het goede spel over en werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld met een 57 -51 eindoverwinning. Gefeliciteerd U18, we zijn weer op de goede weg! Volgende week uit tegen Jumpers hebben we “een foutje” recht te zetten en als dat lukt staan we weer netjes op de plek waar we horen….

[i]Scores:[/i] Mark (31, 3FGM: 4 !), Dennis (17), Jimmy(4), Pieter (3) en Okke (2)

[img]/img/nieuws/j801.jpg[/img]