Het is zondagmiddag 27 maart, MU18 speelt alweer haar laatste wedstrijd van het seizoen.
Tegenstander is ROWIC uit Dordrecht dat troosteloos en puntloos onderaan staat in het Rayon. De uitwedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen(43-60)
Het is jammer voor de meiden van BVL dat de competitie maar uit 5 team bestaat want MU18 heeft zin in meer wedstrijden op dit niveau.
De stijgende lijn van dit team zat er al een tijd in maar kwam er onvoldoende uit. Op de trainingen werd hard gewerkt o.l.v. de trainers/coaches Eveline v.d. Bosch en Jeroen van Basten Batenburg.
De overstap na de Kerst van de Regio competitie naar het Rayon bleek broodnodig om enige tegenstand te krijgen.
Was de start in het Rayon in het begin nog wat onwennig, nu blijkt dat ze toe zijn aan het spelen van meer van dit soort wedstrijden want de meiden van MU18 gingen los.
Helaas startte MU18 zonder de geblesseerde Manon Belfor(gescheurde enkelbanden) de wedstrijd weer slapjes. Al vaker deze competitie komt het team als een diesel op gang. Aanvallend viel het schotje niet, de transitie van aanval naar verdediging is niet fel en geconcentreerd genoeg en de meiden waren vaak een stapje te laat zodat ROWIC in het begin van het 1e kwart een verdiende voorsprong nam(2-6 na 7min.) Pas in de laatste 3minuten kwam de BVL MU18 trein op gang zodat het kwart toch voordelig werd afgesloten met een stand van 16-6 dankzij een paar maal goed uitgevoerde zone press.
In het 2e kwart gingen de scores gelijk op, BVL was zich nog niet bewust dat het individueel veel betere speelsters heeft en als team moest gaan spelen. Ruststand 37-25.
In het 3e kwart kwam de trein pas echt op stoom, goede individuele acties en afstandsschoten gooide de deur voor ROWIC definitief dicht en eenvoudig liepen de meiden van MU18 verder weg. Met mooie scores, intercepties, tactische spelletjes en een goed verzorgde verdedigende rebound werd het 62-36 na 3 kwarten. Ook het weinige balverlies dat de meiden deze wedstrijd hadden betaalde zich eindelijk uit zodat de voorsprong in kwart 4 verder kon worden uitgebouwd. Eindstand 86-49! Een verdienstelijke 3e plaats werd gehaald in de eindrangschikking.
De eindscore had eigenlijk iets hoger uit moeten vallen als de slordige jurytafel zich wat beter bewust was geweest van haar taken!!
Hopelijk zijn er voor de zomer nog wat wedstrijdjes te organiseren voor dit leuke en enthousiaste meiden bolwerkteam!

[i]Scores:[/i] Lotte 20(7reb), Tara 20(2driep.) Kelly 11(7reb), Meike 9(13reb), Tessa 8, Maddy 8, Melissa 6, Abike 3 en Nienke 1.