DS1/Wereldtickets.nl zorgde ervoor dat de beker niet voor het vierde jaar op rij belandde bij ProBuild Lions uit Landsmeer. Na de landstitel legde de dames ook beslag op de beker: 76-59. Een prestatie van formaat!

Wereldtickets.nl begon zeer matig en stond binnen een mum van tijd met 9-0 achter. Pas na vijf minuten kwamen ze op het scorebord, maar daarna ging het hard. De inbreng van de geslepen international Marlous Nieuwveen was precies wat de kersverse kampioen nodig had. Het eerste kwart werd afgesloten met een 4-19 run: 13-19.

Het initiatief bleef bij Wereldtickets.nl liggen, hoewel het verschil in het tweede kwart nihil was (17-16 zorgde voor een 30-35 ruststand). Het verschil in assists, 1-8, onderstreepte wel dat de dames uit Leiderdorp elkaar makkelijker vonden.

Lions bleef tegen die achterstand aanhikken. Eรƒยฉn keer naderde het Wereldtickets.nl tot op twee punten, maar dichterbij kwam het niet. Jasmijn Overbeeke schoot haar team zelfs naar 41-51. Lions presste over het hele veld en dat zorgde voor verwarring bij de opponent, 46-51. Die inhaalrace werd weer teniet gedaan na een technische fout voor coach Laki Lakner. De dames uit Leiderdorp profiteerden en gingen met een comfortabele voorsprong het finale kwart in: 46-56.
[img]/img/nieuws/WT-1.jpg[/img]
In ieder geval kan de club na de titel ook een mooi plaatsje in de prijzenkast zoeken voor de Carla de Liefde Trofee (zo heet de beker sinds vorig jaar). Via driepunters van Francis Donders en Linda Appers werd het verschil (51-68) onoverbrugbaar en namen de fans uit Leiderdorp een voorschot op het feestje.

[b] Dinsdag 29 maart wordt om 17.00 uur het team op het gemeentehuis van Leiderdorp gehuldigd.[/b]