Na Feyenoord klimt ook het bolwerk U16 weer uit het (diepe) dal. Sinds een aantal weken is te merken dat het met het team steeds beter gaat, maar het ontbreken van voldoende zelfvertrouwen , zorgde ervoor dat een overwinning uit bleef. Maar dit weekend sloeg BVL eindelijk toe en hoe! Op volle oorlogssterkte – inclusief U14 bankspeler Jeroen – trad BVL aan tegen Westland Stars. BVL traint de laatste weken op nieuwe spelvormen en ook al kwam deze gedurende de wedstrijd nog niet helemaal goed uit de verf, de fundamentals werden door de spelers wel goed toegepast. BVL kwam met Andy, Max B, Koen, Thomas en Calvin goed uit de startblokken en nam snel een voorsprong. Westland Stars wist met hun # 60, die de wedstrijd voor zijn ploeg startte met een lekkere (easy) dunk (!), nog wel bij te blijven en toen Thomas snel fouten opliep, vreesde het team het ergste, gelukkig wist zijn vervanger Luuk de verdedigende taak meer dan voortreffelijk over te nemen. De # 60 werd door Luuk en later Sebastiaan prima in toom gehouden, waardoor Westland Stars de weg even volledig kwijt raakte en “Captain Calvin” en zijn teammaten verder kon uitlopen. Ook de andere wisselspelers zetten hun beste beentje voor; Max G en Willem kwamen een paar keer goed vrij, maar wisten de ballen net niet tot een score af te ronden, Marco deed verdedigend en aanvallend scorend werk onder de basket en Dymas leek als herboren met de nieuwe spelwijze van de U16; met snelle 1 tegen 1 akties wist hij de lange jongens te ontwijken en te scoren. In deze periode liep BVL naar een 25 – 43 russtand. In de 3e periode kwam Westland Stars sterk terug, Luuk en Thomas kregen het steeds moeilijker tegen de #60, hij scoorde veel uit rebounds. Het gat slonk aan het einde van de 3e periode van 18 naar 6 punten en het was de vraag of BVL de druk wel aan kon. Het waren in de 4e periode Andy, Max B en Dymas die hun koppie erbij hielden en op de juiste momenten wisten vrij te komen, het schot te nemen EN te scoren. Daarnaast wisten Thomas, Calvin, Luuk en Marco weer grip op hun tegenstander te krijgen en creëerden Willem, Max G en Sebastiaan weer veel kansen. Het verschil liep weer op naar 10 punten en het team geloofde in een succesvolle afloop en werd vanaf de bank flink aangemoedigd. Onder luid toejuichen vanaf de bank mocht ook Jeroen het veld in en hij liet een paar snelle behendige acties zien; Westland Stars moest aan de (onsportieve) noodrem trekken om hem, maar ook andere spelers af te stoppen. BVL liet zich niet intimideren en speelde de wedstrijd naar een 80 – 67 eindstand . Prima gespeeld Bolwerk U16; dit soort wedstrijden spelen is waar we het voor doen, iedereen verdiende qua spel, instelling en werklust een dikke pluim en dit soort overwinningen moet naar meer smaken dus over 2 weken gaan we weer vol aan de bak !

[i]Scores:[/i] Andy (26), Max B, Calvin, Sebastiaan, Dymas (8), Koen, Marco (6), Thomas (5), Willem, Luuk (2), Jeroen (1)