Het heeft even geduurd, maar eindelijk wist de U18 zijn eerste zege te behalen. Ondanks de ruime uitslag was het toch geen eenvoudige overwinning. Allereerst was daar de reis naar Schoonhoven, een pittoresk stadje ergens in ons schone groene hart, alleen was de reis ernaar toe verre van schoon, met al die slingerweggetjes, regen en invallende duisternis. Maar gelukkig we kwamen ongeschonden aan, waarna we ons moesten hullen in blauw omdat de tegenstander ook rood als clubkleuren heeft. Bij de U18 waren Okke, Dylan en Jelle afwezig en daarom waren onze bankspelers Marco, Calvin en Luuk uit de U16 ook weer meegereisd. We begonnen zeer voortvarend, Dennis, Mark, Janno, Jimmy en Pieter hadden in de 5e minuut Silvertown Lions al op een 0-12 achterstand gezet en het leek er dus op dat het een zeer ruime zege zou worden, maar het werd een andere wedstrijd, in plaats van met veel passing en het zoeken naar de vrije man de tegenstander op de knieën te krijgen, werd liever de 1 tegen 5 (!) aktie verkozen en kreeg Silvertown Lions de kans zich in de wedstrijd terug te vechten, tel daarbij op dat er meer en meer gemopperd werd in de U18 door onze guards en voor BVL het wist, stond BVL , na met 9 – 15 de eerste periode gewonnen te hebben met rust: gelijk ! 25 – 25. De coach gaf het team maar 1 tip de 2e helft: iedereen houdt vanaf nu zijn mond en ga het basketballen zo simpel mogelijk houden: beter verdedigen en in de aanval net zo lang rondspelen totdat we de vrije man kunnen vinden en gelukkig de tip werd opgevolgd, binnen een paar minuten liepen we weg van Silvertown, Pieter, Jimmy, Luuk, Marco legden de centers droog, Janno kreeg zijn panklare schoten erin, Floor en Calvin wisten ook weer via de fastbreak hun layups erin te gooien en Mark en Dennis konden zich nu uitleven in snelle 1 tegen 1 akties EN het aanpassen van de vrije mannen onder de basket. Via 32 – 51 in de 3e periode eindigde de wedstrijd in een 39 – 73 winst voor BVL. De eerste winstpunten zijn binnen ! De eerst helft ging niet goed en dus moet de U18 hier een goede les uit leren; alleen als we als team spelen kunnen we van dit soort tegenstanders eenvoudig winnen.
Of zoals een verdwaalde voetbalcoach uit het nabij gelegen Woerden nog eens fijntjes memoreerde tegen de coach, na afloop van de wedstrijd: Ik vond dat BVL zoviel liep (lees: dribbelde) ? Hadden ze niet beter veel meer kunnen passen, dan had de tegenstander altijd achter de bal aan moeten rennen ? Tsja, U18, basketbal kan soms zo simpel zijn, zelfs een leek kan dat zien ….

[]iScores:[/i] Dennis (20), Mark (19), Floriaan (7), Pieter en Janno (6), Calvin (5), Marco en Luuk (4) en Jimmy (2) – positief: iedereen gescoord !