Vrijdagavond op een bijna onmogelijk tijd (19.15u.) uit spelen in Hardinxveld-Giessendam. MU18 deed het en nam de 2 punten mee naar huis!

Met een vliegende start van 0-10 na 4 min was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Later in de wedstrijd kwam Rowic nauwelijks meer in de buurt van BVL en bleef het verschil de hele wedstrijd schommelen rond de 10 punten.
 Door een strakke zonepress vanaf de sprongbal werd herhaaldelijk de bal door Rowic ingeleverd, zo stond na 10min speeltijd een 6-18 stand op het bord. 
Helaas zakte het spel in de overige kwarten soms naar bedenkelijk niveau.
 Er werd wel hard gewerkt door de meiden maar in de afronding wilde het niet zo lukken, soms door onhandigheid en soms door verkeerde keuzes. Aanvallend werd balverlies geleden doordat de guards te vroeg de dribbel stopten, net over de middellijn, en vervolgens de bal bij de tegenstander inleverden. Het gevolg, een aantal simpele breaks voor Rowic die ze niet onbenut lieten. Ook slordigheden in het passen leverden nog vaak onnodig balverlies op. Ruststand 17-30.

In het 3e kwart lag er een deksel op de ring. Het bolwerk team scoorde nauwelijks. Gelukkig pakte Meike aanvallend en verdedigend haar gebruikelijke rebounds. Het duurde tot diep in het 3e kwart(7e minuut), het verschil was nog maar 5 punten in het voordeel van BVL, toen de net weer van griep herstelde Tara BVL weer wat lucht gaf met 2 broodnodige afstandschoten. Einde 3e kwart 31-40.b
Rowic had bijna de kans waargenomen terug te komen in de wedstrijd maar moest het zeker fysiek afleggen tegen de nog steeds hardwerkende meiden van BVL. 
In het vierde kwart kwam Rowic niet meer in de buurt, BVL voerde de druk nog wat op met hulp van de meegereisde toeschouwers(ouders) op de tribune. De ballen gingen nu ineens wel vallen en BVL liep in de laatste 3 minuten verder weg bij Rowic mede door een betere conditie en een bredere bank. Eindstand 43-60 in het voordeel van het bolwerk MU18!
Totaal 39 rebounds,22x balverlies en 16 intercepties
. BVL bezet na deze overwinning nu een prachtige en verdiende gedeelde 2e plaats in het Rayon.

[i]Scores:[/i] Meike 16(19reb!), Tara 10, Lotte 9, Myrenka 8, Manon 6, Kirsten 5, Kelly 4, Tessa en Nienke 1