Een bekende tegenstander waarvan we wisten dat we konden winnen. Ware het niet dat Pieter K. voor z’n studie in Engeland verblijft en Roy moest werken. Slechts drie vaste basisspelers bleven over. Tot overmaat van ramp konden de vaste invallers Dennis en Mark slechts drie perioden meedoen.
Het goede nieuws was dat JU-18 ook Pieter G., Janno en Jimmy had afgevaardigd zodat we toch een volwaardig team hadden.
De wedstrijd begon goed, het spel golfde op en neer en er werd goed verdedigd en aangevallen. Grasshoppers speelde zone met twee lange mannen maar Daan wist veel rebounds te pakken. De individuele kracht van Mark maakte dat we veel scoorden. Jammer genoeg was onze defensie te zwak en vielen de punten om en om.
De eerste periode werd met 16-14 afgesloten. In de tweede periode werd beter verdedigd en kwam ook Daan meer vrij onder het bord. Rogier was alert en verdedigde strak. Hierdoor kon BVL uitlopen en een grotere voorsprong pakken.
Mark en Dennis pakten een driepunter mee en de periode werd met 28-16 gewonnen.
In de rust gaf coach Bert de spelers opdracht om de voorsprong uit te bouwen, wetende dat de vierde periode moeilijk zou worden.
Na rust werd het goede spel voortgezet. Er was duidelijk te zien dat het team gegroeid is, beter teamspel en overzicht. Ook de individuele spelers zijn gegroeid en hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Mark scoorde zijn tweede driepunter. Coach Bert daagde hem uit om het Hu20 record van 3 driepunters in een wedstrijd te verbreken. En zo gebeurde het ook, Grasshoppers speelde een compacte zone en er was alle tijd om aan te leggen en te schieten. Mark kwam uiteindelijk op vier driepunters! Helaas in deze periode een harde fout tegen Daan, die in woede uitbarstte. Een opstootje volgde en Daan kreeg een technische fout. Een vervelend incident in een verder sportieve en leuke wedstrijd. Ook de derde periode werd met een verschil van 12 punten gewonnen. Met een voorsprong van 26 punten gingen we de laatste periode in.
Mark en Dennis vertrokken en het team kreeg de taak om te consolideren. Omdat Grasshoppers een zeer statische zoneverdediging speelde, gaf coach Bert de opdracht om de bal rond te spelen en geen risico’s te nemen. De score en tijd was aan onze kant. BVL had het er moeilijk mee, het werd saai. Grasshoppers bleef in zone en stoorde nauwelijks. BVL kon rondspelen en op de momenten dat ze mogelijkheden zagen de aanval inzetten. Grasshoppers was deze periode sterker en wist een aantal keren te scoren. Ze bleven echter volharden in de zoneverdediging en BVL speelde de wedstrijd in alle rust uit. Pas in de laatste twee minuten was het spel weer interessant voor het publiek. Eindelijk werd door de tegenstander man-to-man gespeeld en kwam er weer vaart in het spel. BVL gaf goed weerwerk en wist het verlies in deze periode tot 4-16 te beperken.
Verdiend werd de wedstrijd uiteindeljk met 71 tegen 57 gewonnen.

Daan 20 (2p), Rogier 2 (1p), Vince 6 (1p), Pieter G, Janno 1, Jimmy, Dennis 14 (1p en 1 3-punter), Mark 28 (3p en 4 3-punters [i]= nieuw record Hu20[/i])