De eerste klasse is toch even wel wat anders dan de 2e klasse. In die klasse was onze U18 in het eerste halfjaar oppermachtig, maar dat is nu wel even anders. Dit weekend moest de U18 voor de derde keer een nederlaag incasseren. Vorige week was DAS al te sterk, maar vandaag nam Lokomotief de overwinning mee naar huis. Nog zonder Okke, maar wel met Jelle keek onze U18 op tegen Lokomotief, die aardig wat lange en stevige jongens het veld inbracht. Dit kwam in de eerste periode niet tot uitdrukking in scores onder het bord, wat dat betreft deden Jimmy, Jelle en Pieter vandaag prima hun best, zij probeerden goed verdedigend de lange mannen het aanspelen te beletten. Het schot van Loko, buiten de bucket, deed wel (te vaak) zijn werk in de eerste periode, Lokomotief nam snel een voorsprong en alleen Mark kon in die eerste periode er wat tegenoverzetten, hij scoorde alle punten (!) in deze periode: 9 -18. BVL deed het veel beter in de 2e periode, we wenden aan het spel van de tegenstander, het verdedigen ging steeds beter, het schot van Loko lukte minder en Dennis, Mark, Floor, Pieter en Jimmy en later Jelle, Dylan en Janno toonden prima inzet en konden daardoor in de wedstrijd bijblijven: 21 – 30 aan het einde van de 2e periode. De kwaliteit van de bankbezetting gaf in de 3e periode de doorslag; onze lange mannen werden moe en konden de lange mannen van Lokomotief steeds moeilijker van scoren afhouden, ondanks de assistentie van Dennis en Mark in de verdediging. Om het verschil zo klein mogelijk te houden, gingen we onze aanval ook te snel spelen, die kansen werden te vaak gemist en Lokomotief kon van BVL weglopen; via 38 -50, wisten zij in de 4e periode een groter gat te slaan en wonnen zij uiteindelijk de wedstrijd met 42 – 63. Jammer, toch verdient BVL (weer) een compliment, we hebben vandaag zeker als team gespeeld, in de verdediging hebben we hard gewerkt en de aanvallen worden steeds beter. Als we ons zo blijven ontwikkelen, gaan we ongetwijfeld wedstrijden winnen, want dat de U18 wil leren en al geleerd heeft van de vorige wedstrijden was vandaag zeker te zien! Ga zo door U18 !

[i]Scores:[/i] Mark (15), Janno (8), Dennis (7), Pieter (6), Jelle (3), Floriaan (2), Jimmy (1)