[b]Het bolwerkmeisjes U16 team is gehuisvest in Leiden. De trainers/coaches zijn Dorien van Hooven en Ton Kallenberg. Het nog jonge team speelt in de rayonklasse en kan zich daar goed staande houden. Een drietal (bekende) BVL-meiden spelen ook in dit team… , Emma, Maddy, en Manon. Hieronder een impressie van een wedstrijd afgelopen weekend tegen DAS (Delft).[/b]

Het leek er eerst al op dat we helemaal niet gingen spelen! Door een ongeluk op de A4 bij Leidschendam was er een enorme file en 2 van de 4 auto’s zaten daar midden in. Ties kon net op tijd beslissen om via Zoetermeer te rijden en Robert was met Maaike rechtstreeks vanuit Voorschoten binnendoor gereden. We waren dus met 4 speelsters op tijd aanwezig. De file stond volledig stil en iedereen zat zich op te vreten. Met een kwartier te laat was DAS bereid nog wat langer te wachten. De berichten vanuit de file waren bemoedigend, maar nog eens 10 minuten later vond de wedstrijdleiding van DAS het laat genoeg en was al bezig het sheet af te tekenen. Toen kwam toch nog de Leiderdorpse delegatie binnenrennen, in de auto omgekleed en klaar voor de start.
Na enig overleg besloot DAS dat we toch nog gingen spelen. Super en heel sportief!

Dat al dat gestress zijn invloed heeft was wel duidelijk. In de 1e periode werd er heel veel gemist onder het bord en de verdediging was nog niet zo alert. Tijdens de 1e periode kwamen ook Katie , Tessa en Kiki (die niet speelde omdat ze zich op glad ijs had begeven) binnen. Strafworpen: 3 uit 10 (!) stand: 11-5.
Halverwege de 2e periode begon er een beetje meer pit in de wedstrijd te komen. Floor besloot dat haar tegenstander wel genoeg had gescoord en ging er flink tegenaan. Zij en Maddy gingen zich ook met het scoren bemoeien, waardoor de inmiddels opgelopen achterstand (17-6 in de 6e minuut) werd teruggebracht tot een 21-15 ruststand. Wel heel vreselijk natuurlijk, maar 15 punten na een halve wedstrijd. Strafworpen 1 uit 6(!?)

Na 5 minuten pauze werd er agressief gestart. Katie had geen zin om na zoveel gedoe met een nederlaag naar huis te gaan en ging eens lekker een lay-uppie maken tussen drie verdedigers door. Nienke pakte elke bal die in haar buurt kwam af en wist er ook nog een paar lekkere balletjes in te gooien. Eindelijk begon er ook lijn in het spel te komen. Als er een setplay gespeeld moest worden namen de guards het voortouw en werd er een spelletje ingezet. Helaas scoorde DAS een paar simpele balletjes, maar bij 17-27 maakten we een run naar 30-27 in 4 minuten. De help-side defense werkte goed, Manon hield de bucket dicht en er werd ook beter uitgestapt naar de eigen man. DAS heeft een paar schutters, die nu niet meer de kans kregen voor een rustig schot. Ik geloof dat toen Maud probeerde om minpunten te scoren, maar dat mislukte gelukkig.
Stand na de 3e periode 32-33. Strafworpen 2 uit 4.

In de 4e periode kwamen we eerst nog wat verder achter o.a. door een 3-punter. Wij gingen wel veel vaker naar de basket, maar ook de tegenstander had wel in de gaten dat strafworpen nemen nou niet echt ons sterke punt was, wat resulteerde in 4 x vrije worpen en geen veldscore in de 1e 5 minuten. Resultaat: 1 uit 8 (!?)
Daarna draaiden we de rollen om, maakten wij 2 veldscores en gaven DAS strafworpen. Dat deden zij net zo slecht als wij en van de 7e tot en met de 9e minuut stond het 37-37. In de 10e minuut hield Maddy haar hoofd erbij en scoorde haar 2 vrije worpen! DAS nam een time out en kon daardoor de bal op eigen helft innemen. Doordat we al aan de 5 teamfouten zaten, kreeg DAS nog 2 keer strafworpen. Bij de 2e keer, met nog 10 seconden op de klok, werd de 1e gescoord en de 2e gemist. Rebound voor Leiden en goed uitgespeeld. Eindstand 38-39 winst!

[i]Scores:[/i] Nienke 5, Maddy 15, Maud 2, Maaike 1, Floor 5, Katie 7, Emma 2, Tessa 2. (Strafworpen Leiden : 9 uit 30, DAS 4 uit 16)