De eerste thuiswedstrijd in het rayon en dan gelijk Green Eagles, de vice-kampioen van de eerste competitiehelft van het rayon, op een nederlaag trakteren. Zaterdag gebeurde het, het Bolwerk MU18 team onderleiding van Eveline en Jeroen was super gemotiveerd. De meiden startten met een strakke en felle verdediging, waren scherp op de bal en aanvallend vielen de ballen nu wel, dit in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week uit bij Cady, waarin niet veel lukte. Daar was lering uit getrokken en de zenuwen waren aan de kant geschoven.
Dit resulteerde in een eerste kwart waarin de scores gelijk opgingen 13-14. De op de training geoefende spelletjes lukte en je zag de meiden opbloeien.In het tweede kwart werd een tandje hoger geschakeld, Green Eagles was overrompeld en had niet verwacht zoveel tegenstand van de nieuwkomer in het rayon te ondervinden. Tara liet zien even “hot” te zijn en schoot er drie 3punters achterelkaar in en omdat Meike op haar beurt als een echte center stond te buffelen onder het bord en zowel aanvallend als verdedigend het nodige werk verzette samen met Kirsten gingen de meiden rusten met een verdiende voorsprong van 26-20.
Dit keer had coach Eveline ook de beschikking over de van Forwodians overgekomen Manon Belfor, zij kan afwisselend samen met Tessa op de guardpositie uit de voeten. Manon liet zien het niveau aan te kunnen en is duidelijk een welkome versterking voor het MU18 Bolwerkteam.
In het derde kwart bleef het verschil rond de 6 á 7punten. Myrenka en de nog steeds sterk spelende Meike scoorden hun puntjes en Abike stond fysiek haar mannetje, einde kwart 39-32.
In het vierde kwart kwam Green Eagles nog even terug in de wedstrijd tot
39-39, mede doordat Meike aan de kant zat en het eventjes niet liep zoals in de vorige 3 kwarten. In de laatste 5min van de wedstrijd gooiden Lotte, Tara en weer Meike de deur in het slot en kon een klein feestje worden gevierd!
Eindstand: 54-42

[i]Scores:[/i] Meike 18, Tara 11, Lotte 8, Myrenka 7, Tessa 4, Manon 2, Kirsten 2 en Abike 2.