De tweede helft van het seizoen betekent ook onbekende tegenstanders en een nieuwe mix van gelijkwaardige teams. Het was dan ook afwachten wat het niveau was van Green eagles die we op 15 en 22 januari gingen ontmoeten.
De heren van onder 20 waren er van overtuigd dat ze dat varkentje wel eens zouden wassen, niets was echter minder waar!
Green Eagles bleek een goed team te hebben dat een sterke zoneverdediging in het veld bracht en ook nog een aantal technisch vaardige spelers met een goed schot. Dat was even schrikken geblazen die 15-de januari. BVL wist echter goed weerwerk te bieden en wist in de eerste wedstrijd de eerste periode met 2 punten te winnen. Men had echter moeite met de zone en liet de tegenstander te makkelijk schieten. Coach Bert porde z’n team op en de tweede periode werd ruim gewonnen met 24 tegen 8 punten. Met 14 punten voorsprong werd de rust ingegaan. Helaas had Daan inmiddels 4 fouten en ook Mark had al 3 fouten te pakken. De derde en vierde periode werd veel te slap verdedigd, de rebound was weg en Green Eagles wist beide periodes te winnen. In de vierde periode moest Mark er met 5 fouten uit en verloor het team aan kracht. Het was bloedspannend, Green Eagles drong aan en rook de overwinning. Met veel geluk wist BVL echter te overleven. Bij het eindsignaal stond het 62-62!
Verlengen was nodig. Vol goede moed werd de laatste vijf minuten ingegaan, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Uiteindelijk wist BVL één punt meer te scoren en kwam de eindstand op 70 tegen 68.

Op 22 januari ging de ploeg gewaarschuwd op pad, de wedstrijd zo uit handen geven, dat zou ze niet meer gebeuren!
Een klein team trad gemotiveerd aan, omdat ook HU-18 speelde, kon alleen Dennis mee als wisselspeler.
Het beeld in de eerste periode was helaas hetzelfde. BVL liet de tegenstander te veel schieten en kon zelf de bal er niet in krijgen. Alleen Vince scoorde! Op zich een evenwichtige periode maar dit maakte wel dat BVL verloor met 15 tegen 7 punten.
In de tweede periode werd orde op zaken gesteld, er werd kort verdedigd en goed overgenomen. Green Eagles zag veel aanvallen smoren en de rebounds waren voor Pieter of Daan. Met 4 tegen 21 pakte BVL de voorsprong. Ook de laatste twee perioden werd scherp gespeeld, iedereen haalde z’n beste ik naar voren en speelde een goede wedstrijd. Uiteindelijk werd gewonnen met 32 tegen 47 punten.