Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen DAS op het programma. Zonder de geblesseerde Okke en zieke Jelle ging het team aangevuld met Calvin en Marco richting Delft. Daar zagen we al gauw dat DAS behoorlijk wat lengte in het veld kon brengen en dat het dus hard werken zou worden voor onze centers. We startten dit keer niet in de allersterkste opstelling: een week niet trainen betekent dat er niet gespeeld mag worden in de eerste periode! Dat was even slikken voor het team, toch lieten Pieter, Jimmy, Floor, Dennis en Janno zich niet uit het veld slaan en de eerste minuten wisten we prima te verdedigen, de lange centers kregen nog weinig kansen en de meeste scores waren afkomstig van de forwards. Waarschijnlijk ging die extra aandacht ten koste van de aanval, want BVL kon geen enkele goede (lange) aanval opzetten en dat was niet omdat DAS zo goed verdedigde ! Ook bleek al gauw dat onze fastbreak haperde, de layups uit de fastbreak werden gemist of de layup werd abrupt afgestopt en een schot genomen (!), zelfs een 3 tegen 1 situatie werd niet afgemaakt, dit kost teveel punten en DAS wist met lange aanvallen wel te scoren; na de eerste periode stond het 22-10. In de 2e periode wilde DAS met “trapping” verder uitlopen en dit deden ze goed, BVL had hier, ondanks de ruime ervaring, geen goed antwoord op en voor we het wisten stond het bij rust 33 – 10 en de wedstrijd leek gelopen. BVL sprak af om in de 3e periode een alles of niets-poging te wagen door full court press te spelen, we hadden nog weinig fouten en genoeg spelers, dus…. zo gezegd zo gedaan, eerst nog wat onwennig maar daarna kregen Mark, Dennis, Floor, Pieter en Jimmy steeds meer grip op hun tegenstander en konden we druk gaan zetten en aangevuld met Marco en Calvin maakten we het DAS steeds lastiger; we naderden DAS tot op 7 punten aan het einde van de 3e periode: 45 – 38, we waren weer helemaal terug in de wedstrijd ! In de 4e periode konden we de druk niet vasthouden of opvoeren, integendeel, het leek of we toch te scheutig met onze energie waren omgegaan en vooral de # 13 van DAS, de langste center, wist zich nu steeds prima vrij te spelen en te scoren, zelfs verschillende verdedigers van onze kant konden hem niet afstoppen en snel kon DAS weer weglopen. BVL gooide de handdoek in de ring en liet de spelers die nog weinig gespeeld hadden de speeltijd volmaken, DAS liet zien dat ze op dit moment een betere bankbezetting hebben en zij gingen eenvoudig door met scoren en met een “vette” dunk van diezelfde # 13 van DAS eindigde de wedstrijd in 79 – 46. Conclusie: DAS was de terechte winnaar, zij zijn op dit moment verder dan BVL. Spelen in de eerste klasse verwacht een andere instelling van spelers, meer geconcentreerd , meer skills en meer felheid. Die felheid hadden we in de 3e periode en het team verdient dan ook een compliment daarvoor, maar helaas een basketbalwedstrijd win je niet in 1 periode. We zullen weer hard moeten trainen de komende tijd om in deze klasse bij te blijven, maar als we dat doen, dan weet ik zeker dat de komende wedstrijden een stuk beter zullen verlopen; want we hebben de spelers, nu alleen nog de uitvoering ….

[i]Scores:[/i] Mark (13); Calvin (10); Dennis (8); Pieter (6); Jimmy (3), Janno, Floriaan en Marco (2)