De veranderde samenstelling in de spelersgroep en de nieuwe trainingsaanpak begint langzamerhand zijn vruchten af te werpen. Werd er vorige week nog (wel) met 41 – 65 van het sterke Binnenland verloren, vandaag kwamen we tegen Westland Stars (slechts) 10 puntjes tekort om de winstpunten mee naar huis te nemen. De startersvijf: Dymas, Koen, Sebas, Thomas en aanvoerder Calvin begonnen goed aan het eerste kwart. Met name Dymas gooide vandaag veel energie in zijn spel zien en de rest van de ploeg trok zich daar prima aan op. Er werd goed verdedigd en we lieten goede georganiseerde aanvallen zien. Punt van verbetering blijft nog onveranderd: Afmaken ! We krijgen prima kansen; layups, ballen vrij onder de basket, vrije worpen, etc maar het blijft heel moeilijk voor de ploeg om zulke ballen erin te gooien !!

[img]/img/nieuws/LOL-logos.png[/img]

Ook de andere spelers Alberto, Marco, Luuk, Max van G, Max B, en Willem lieten goed aanval en verdedigingspels zien, maar hadden ook grote moeite om de ballen door de ring te krijgen. Gelukkig moest Westland Stars ook nog in de wedstrijd komen waardoor BVL toch de eerste periode met 12 – 13 wist te winnen en de hoop op een goed eindresultaat leek gegrond. Helaas ging die hoop weer snelt teniet in periode 2. Zo sterk en gedreven er gespeeld werd in de 1e periode, zo slap werd er verdedigd en aangevallen in de 2e periode, teveel solo acties, maar ook heel veel foute passes, loopfouten, second dribble, resulteerden in turnovers. Het was duidelijk de U16 was even vergeten dat een wedstrijd over 4 perioden gaat ! Westland Stars begreep dat veel beter en bleef in de 2e en 3e periode wel georganiseerd spelen. Het was dan ook meer dan begrijpelijk dat Westland Stars de 2e en 3e periode won met 17 – 11 en 18 – 11. Om de wedstrijd nu nog te winnen moest BVL alles geven in de 4e periode. Onder aanvoering van Andy werd de strijd aangegaan en door de prima inzet (en dat voor het vroege tijdstip, nietwaar Luuk ? XD) werd de inhaal race ingezet. In de 5e minuut naderden we Westland Stars op 10 punten en de vraag was of we nu konden doordrukken. Helaas dat lukte niet , Westland Stars wist – ondanks onze druk – te blijven scoren en zij wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 63 – 54. Jammer, er zat vandaag meer in voor BVL. De komende 2 weken geen wedstrijd, dus tijd om weer hard te trainen. Trainen waarop ? Die vraag kunnen de spelers de komende weken vast wel beantwoorden.

[i]Scores:[/i] Andy (17), Thomas (10), Dymas (6), Calvin, Willem, Max B en Sebas (4), Marco, Max v G (2) en Alberto (1)