Ondanks een hectische slotminuut, waarin diverse kansen op zowel winst als een verlenging zich voordeden, heeft Wereldtickets.nl zondagmiddag verloren van landskampioen ProBuild Lions. In de Bloemerdhal eindigde het duel in 69-71.
Daardoor heerste na afloop een dubbel gevoel bij veel betrokkenen. Teleurstelling was er uiteraard vanwege het nipte verlies. Maar er was ook sprake van een zekere voldoening. Zo dicht heeft de Leiderdorpse ploeg immers nog nooit de Landsmeerse opponent op de huid gezeten. En Wereldtickets.nl mist nog enkele belangrijke speelsters door blessures. Dat geeft hoop voor de rest van de competitie en playoffs.
Het duel voor bijna 150 toeschouwers, vertoonde lange tijd veel overeenkomsten met het eerste treffen tussen de twee teams, op de openingsdag van de competitie in september. Opnieuw nam Wereldtickets.nl het initiatief en kwam op een 11-2 voorsprong. Langzaam liep de landskampioen dat verschil in. En bij het begin van het vierde kwart kwam ProBuild op gelijke hoogte.
Daarmee hield de vergelijking met de eerdere confrontatie op. Indertijd liep de landskampioen vervolgens in het laatste kwart ver uit. Dat dreigde dit keer opnieuw te gebeuren, maar Wereldtickets.nl knokte zich van 53-61 terug tot 69-68. Het bleek desondanks net niet genoeg, nadat in de laatste seconden een paar geforceerde opzetjes mislukten.
Twee wedstrijden resten nog dit jaar. Komende zaterdag gaat Wereldtickets.nl op bezoek bij Eurosped Twente. Op dinsdagavond 14 december om 20.15 ur wordt de kwartfinale van het nationale bekertoernooi in de Bloemerdhal afgewerkt tegen Uball uit Utrecht.

Wereldtickets.nl Leiderdorp – Pro Build Lions Landsmeer

15-09 (15-09)
31-25 (16-16)
50-50 (19-25)
69-71 (19-21)

Bridget Yoerger 27 (15 rebounds)
Marlous Nieuwveen 16 (16 reb.)
Kim Hartman 13
Corine Manuputty 9