Wereldtickets.nl heeft dinsdagavond de halve finale van het nationale bekertoernooi bereikt. In de Bloemerdhal werd Uball Utrecht met 80-72 verslagen.
Dat gebeurde met een wisselvallig optreden waarin sterke en zwakke periodes elkaar in rap tempo afwisselden. Ronduit positief was natuurlijk het debuut van international Francis Donders. Het was aan het begin van het seizoen bekend dat zij pas rond de jaarwisseling inzetbaar zou zijn en haar eerste optreden smaakt direct naar meer. Zo speelde ze met aan paar exquise steekballetjes Marlous Nieuwveen compleet vrij onder het bord.
De halve finale staat pas voor maart op het programma, maar de kans is groot dat die al eerder wordt geprogrammeerd. De wedstrijd tegen Uball was de laatste in 2010. Het nieuwe jaar begint gelijk goed, met op donderdagavond 6 januari een thuiswedstrijd tegen Stol Grasshoppers uit Katwijk.

Wereldtickets.nl – Uball Utrecht

20-21 (20-21)
39-37 (19-16)
58-50 (19-13)
80-72 (22-22)

Bridget Yoerger 26 (15 reb.)
Marlous Nieuwveen 20 (11 reb.)
Jasmijn Overbeeke 16