Het zou spannend worden, kunnen we ook deze keer de nummer twee in de poule verslaan? Vorige keer was het een wedstrijd die op en neer ging en nipt werd gewonnen. Na die tijd lieten beide ploegen geen wedstrijd meer uit handen glippen. Coach Bert was niet tevreden over het vertoonde spel in de afgelopen weken en maakte zich enige zorgen over de afloop. Temeer omdat Roy ontbrak en Pieter een grote blaar onder zijn voet had.
Met een klein team van zeven spelers, werd de tocht naar Mijdrecht ondernomen. Het was bij binnenkomst duidelijk dat het in de vrij kleine zaal zou aankomen op goed teamspel in aanval en verdediging.
In de eerste periode kwam Argon goed uit de startblokken, ze speelden een strak systeem en BVL had moeite om hier een antwoord op te vinden. Hoewel Dennis de score opende, was het Argon dat het meeste tot scoren kwam. In de vierde minuut stond het 7 tegen 2. Vince benutte 2 strafworpen en bracht ons weer wat dichterbij en na een score van Pieter stonden we in de vijfde minuut op 7 tegen 6. In de drie minuten die volgden ging het spel heen en weer. BVL liet zich niet van de wijs brengen en liet steeds beter positiespel zien. Men speelde met overtuiging en geconcentreerd. Argon probeerde te forceren maar liet daarbij het eigen systeem los en ging kansen weggeven. Mark, Pieter en Daan profiteerden en brachten de stand op 9 tegen 12. In de tweede periode werd gas gegeven en was verdedigend en aanvallend mooi spel te zien. Dennis, Pieter en Mark wisten makkelijk te scoren en de periode werd met 6 tegen 19 gewonnen.
Na de pauze werd gestart met 16 punten voorsprong en met een rustig gevoel werd verder gebouwd aan de overwinning. Het BVL team viel met name op door geconcentreerd spel, in de aanval werd goed rond gespeeld en gewacht op de kansen. Argon verdedigde goed maar toch werden met regelmaat de gaten benut, waarbij ook Rogier z’n score meepakte. In de verdediging werd goed overgenomen en Daan had de meeste rebounds. Af en toe werd de backdoor teveel open gelaten waardoor ook Argon de nodige punten wist te scoren. Ook periode drie wisten we echter te winnen met 11 tegen 17. De vierde periode werd door BVL rustiger gespeeld, coach Bert benutte alle time-outs om af en toe een moment van rust te nemen en Argon uit het ritme te halen. Dennis, Pieter, Okke en Mark wisten nog tot scoren te komen, maar toch werd deze periode met 14 tegen 11 verloren. Eindstand 40 – 59
Met een goed gevoel werd de eerste periode van het seizoen afgesloten, ongeslagen winterkampioen!

Daan 5 (3p), Pieter K. 16 (2p), Rogier 2, Vince 6, Dennis 18, Okke 4 (2p), Mark 8 (2p)