Zaterdagavond, 4 december en benieuwd of we een cadeautje krijgen ….
De heren onder 20 hadden een cadeau in de vorm van een klinkende overwinning op BV Oegstgeest. Na een moeizame start kwamen ze laat op gang, in de zesde minuut was de stand 6 tegen 6 en begon het te lijken op een herhaling van de laatste twee wedstrijden. De bal wilde maar niet door het netje, op de meest creatieve manieren werd het geprobeerd, maar het lukte niet. Dennis en Mark gaven echter een positieve wending aan het spel en wezen de weg naar de scores. Met 16 tegen 8 werd de kwart gewonnen. Coach Bert sprak zijn team toe en wees er op dat een overwinning nodig was om winterkampioen te worden. Hij adviseerde om de kunstjes onder het bord achterwege te laten en eens een gewoon lay-upje te proberen. In het tweede kwart werd beter en geconcentreerd gespeeld. Hoewel er te weinig teamspel was, bleek de press goed te werken en maakte met name de individuele kwaliteit van Dennis dat er veel gescoord werd. Samen met Pieter, Roy en Okke tekende hij voor de 29 tegen 5 waarmee de tweede kwart gewonnen werd. Daan stond inmiddels op 4 persoonlijke fouten en zat het tweede en derde kwart op de bank. Na rust wist Oegstgeest meer weerstand te bieden. Met name Pieter en Mark wisten echter te scoren. In de vierde kwart werd rustig gespeeld, Daan kwam weer in het veld maar wist geen punten te maken. Ook nu maakte Dennis met Mark en Roy het verschil. Uiteindelijk werd met redelijk spel de wedstrijd royaal gewonnen met 86 tegen 45.
Dit team heeft veel potentie en kan nog sterker worden als er getraind wordt op samenspel en spelopbouw. Nog één wedstrijd winnen en dan zijn we ongeslagen winterkampioen!

Daan 2(4p), Pieter K. 21(1p), Roy 14(2p), Rogier (1p), Jimmy 2 (1p), Janno, Dennis 24(1p), Okke 4, Mark 17 (1p en 1 driepunter)