Het is de JU18 gelukt om alle wedstrijden te winnen in zijn klasse! Gisteren werd ook BVO met een nederlaag naar huis gestuurd en kon BVL terugzien op een geslaagd eerste helft van dit seizoen. Tegen Oegstgeest moest er aangetreden worden zonder de “europese topscorers” (aangevuld met een cool ginger-gehalte), maar wel met aanvulling uit de U16: Marco, Calvin en Dymas. Het was voor de U18 wel even wennen, nu moesten anderen de patronen opzetten en dat kostte wat meer gewenning. Tot en met de rust was de U18 druk bezig met de organisatie en kreeg BVO veel te veel ruimte. De U18 had ook meer moeite met scoren, we kregen scoringskansen zat, maar als zelfs vrije worpen er nauwelijks ingaan, ja dan moet je niet raar staan te kijken dat het met rust pas 22 – 22 staat! Vanaf de 3e periode ging het steeds beter, Dymas ging als guard steeds beter draaien en de andere spelers profiteerden hiervan, Floriaan wist zijn scores aardig op te schroeven en ook de “toverballen” van Dylan bleken doel te treffen. Onze centers, Pieter, Marco, Jimmy, Calvin en Jelle pakten steeds vaker de rebound en konden hieruit scoren. In de vierde periode ging het precies zoals de coach gehoopt had; BVL had nu volledig grip op zijn tegenstander en BVO kwam nauwelijks nog aan goed aanval basketbalspel toe, omdat de BVL’ers te rap voor ze werden. Met snelle uitvallen (Calvin) en prima intercepties en snelle scores van o.a. Janno, liep BVL uit naar een 59 – 38 eindstand! Gefeliciteerd “Mannuh”, met zo’n ongeslagen status gaan we vol zelfvertrouwen naar de eerste klasse !!
Tussenstanden: 8 – 14; 14 – 8; 9 – 8; 28 – 8.

[i]Scores:[/i]Floriaan (15); Marco, Calvin, Jimmy (8); Janno (6); Dymas (5); Dylan (4), Pieter (3) en Jelle (2)