Veel jeugdteams hebben de eerste seizoenshelft afgedwongen, dat ze vanaf januari een poultje hoger meespelen. Zowel J14-1 als J14-2 schaarden zich bij het rijtje met o.a. H20-1, M18-1 (bolwerk), J18-1 en J16-2, door (al dan niet gedeeld) bovenaan te eindigen in hun respectievelijke poules. Beide teams sloten hun laatste wedstrijd in stijl af.

J14-1 kreeg Green Eagles op bezoek. Helaas waren zij niet helemaal compleet, terwijl het Leiderdorpse team juist weer richting volle bezetting gaat, omdat het eind in zicht is van alle blessure perikelen. BVL schoot uit de startblokken en via 22-7 na de eerste periode werd er gerust bij 40-16. Ondanks zijn beperkte speeltijd liet Maarten zien, dat hij het scoren nog niet was verleerd. Dat kunnen ze bij J14-1 wel gebruiken, een speler die tegen een hoog percentage afwerkt. Maar ook de andere spelers lieten zich niet onbetuigd, met als resultaat dat de scores redelijk verdeeld waren over de spelers. Ook nu weer schakelde Green Eagles een tandje bij in het derde kwart en bleek het opeens lastig om het vrijlopen en het geven van de pass goed op elkaar af te stemmen. De thuisploeg won het derde kwart maar nipt (8-6), zodat bij 48-22 aan het 4e kwart werd begonnen. Nu was het verzet van de ploeg uit Maassluis gebroken en liep BVL toch nog weg naar 68-27.

Scores J14-1: Mathijs 8, Burhan 12, Maarten 10, Jona 6, Bo 12, Puck 8, Ferdy 4, Sam 8

Intussen was J14-2 vertrokken naar de Veen voor de wedstrijd tegen Dunkinn. Omdat Ferdy (die later aansloot bij J14-2) en Sam meespeelden bij J14-1, hadden Ihaab en Wessel (beiden uit u12) zich bij het team gevoegd. Slechts in de 2e periode liep het moeizaam, maar voor de rest laten de standen aan het eind van de periodes weinig onduidelijkheid bestaan: 8-17, 14-25, 20-39. Na een mooie eindsprint klonk het laatste signaal bij 22-59. De volgende foto’s (met dank aan Jaap) geven nog een extra beeld van de wedstrijd.
De successen vertalen zich ook in groei. Naast nieuwe aanwinst Najib is ook Ruben (jeweetwel, broertje van Lotte) bij de u14 training gesignaleerd. Bovendien zullen vanwege de grote aanloop bij de u12 ook nog 2 nieuwe u12 jongens zich bij J14-2 voegen.

Scores J14-2: Gino 8, Brian 11, Jaap -, Tom -, Abdul 6, Edris 16, Ferdy 10, Ihaab 2, Wessel 6

[img]/img/nieuws/Gino1.jpg[/img].[img]/img/nieuws/Edris.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/Abdul2.jpg[/img].[img]/img/nieuws/Tom.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/Brian.jpg[/img].[img]/img/nieuws/Ferdy.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/Ihaab.jpg[/img].[img]/img/nieuws/ReboundJ14-2.jpg[/img]

[img]/img/nieuws/Time_out2.jpg[/img]