Wereldtickets.nl heeft zaterdagavond in eigen Bloemerdhal nipt verloren van HLB Accountants Den Helder: 71-75. Daarmee kan, precies halverwege het seizoen, een voorlopige balans worden opgemaakt. En die valt een tikkie tegen.
Zes overwinningen in negen duels en een gedeelde tweede stek in de eredivisie, oogt zo slecht nog niet. Maar door het verlies tegen Den Helder is wel een plekje, half december, is het final-four-toernooi verspeeld. Na stevig rekenwerk blijkt dat de drie andere nummers twee (CTO Amsterdam, Challenge Sports Rotterdam en Den Helder) daar vanwege onderlinge resultaten meer recht op hebben.
Een behoorlijke tegenvaller. Uiteraard blijft de volle ziekenboeg aan Leiderdorpse kant nog altijd een valide excuus. Desondanks beschikt de ploeg, op papier in ieder geval, over te veel kwaliteit om twee verliespotten binnen acht dagen schouderophalend weg te stoppen.
Tegen Den Helder leek er lange tijd ook geen vuiltje aan de lucht. Wereldtickets.nl nam in het begin een bescheiden voorsprong, bouwde die een paar keer uit tot rond de tien punten, maar raakte die tot drie keer toe weer kwijt. Breekpunt vormde de uiterst omstreden vijfde fout van topscoorster Bridget Yoerger, in het begin van het vierde kwart. Vervolgens schutterde de Leiderdorpse ploeg een paar keer zowel defensief als aanvallend. Den Helder nam door die gevallen van onnodig balverlies het initiatief, wat uiteindelijk een paar minuten later tot de overwinning leidde.
Dan over de arbitrage. Tijdens een recent bezoek van de Dames Eredivisie Commissie aan Leiderdorp is vriendelijke verzocht om op websites, blogs en in de plaatselijke media zo min mogelijk negatieve uitlatingen te doen over het niveau van de scheidsrechters. Op dat verzoek gaan we in.
Komende zondagmiddag om 16 uur komt de nog ongeslagen koploper en landskampioen ProBuild Lions op bezoek. Toch – ook de in de tweede helft van de competitie – is dat het enige duel waar Wereldtickets.nl vooraf niet de favoriet is. Nu zaak die rol wat vaker waar te maken.

Wereldtickets.nl Leiderdorp – HLB Accountants Den Helder
25-22 (25-22)
38-36 (13-14)
60-54 (22-18)
71-75 (11-21)

Bridget Yoerger 28
Marlous Nieuwveen 15
Kim Hartman 13
Corine Manuputty 13