Wereldtickets.nl heeft zondagmiddag de tweede stek in de eredivisie geconsolideerd door een forse zege op hekkensluiter Celeritas Donar Groningen. In de Bloemerdhal werd het maar liefst 87-34.
Alleen in het eerste kwart konden de bezoekers enige tijd bijblijven, daarna was er geen houden meer aan en domineerde Wereldtickets.nl: rebounds, steals, vrije worpen, schotpercentage, kortom met alles wat in de statistieken is terug te vinden.
En er sneuvelde ook een record. Dat van het aantal toeschouwers bij een thuisduel. Een ruwe schatting komt uit op 200 en dat is iets meer dan bij de wedstrijd tegen Grasshoppers van vorig seizoen. Met een aanzienlijk deel jeugdige BVL-leden.
Ook de cijfers achter de naam van de Amerikaanse Bridget Yoerger waren indrukwekkend: 29 punten, 10 rebounds, 6 assists en 7 steals. En als we toch bij de getallen blijven: vier speelsters kwamen in de dubbele cijfers, 18 van de 21 vrije worpen werden benut en Celeritas Donar werd in de laatste drie kwarten niet meer dan 18 punten gegund.
Kortom, het vernieuwde Wereldtickets.nl raakt aardig ingespeeld, tankt zelfvertrouwen en is klaar voor de dubbele ontmoeting met CTO Amsterdam. Daarna volgt nog een uitbeurt bij Challange Sports Binnenland Rotterdam om zaterdagavond 27 november weer terug te zijn in eigen huis voor het treffen met HLB Accountants Den Helder, een weerzien met veel oud-speelsters.

Wereldtickets.nl – Celeritas Donar Groningen
25-16 (25-16)
42-20 (17-04)
66-30 (24-10)
87-34 (21-04)

Bridget Yoerger 29 (10 reb.)
Marlous Nieuwveen 16
Linda Appers 12
Corine Manuputty 11
Kee Brinks 6
Kim Hartman 6
Rita Sardi 4
Jasmijn Overbeeke 3 (7 reb.)