Wereldtickets.nl heeft dinsdagavond een moeizame maar dik verdiende zege geboekt op Stol Grasshoppers. In Katwijk werd het 75-82. Door de overwinning herstelde de Leiderdorpse ploeg zich van het verrassend forse verlies van afgelopen zaterdag in Rotterdam. En de tweede stek op de ranglijst van de eredivisie werd heroverd.
Tot halverwege bleef het razendrappe Katwijkse team bij (50-51), maar daarna liep Wereldtickets langzaam maar gestaag uit. Waarbij de breedte van de Leiderdorpse selectie de doorslag gaf. Waren het tot nu toe vooral de namen Nieuwveen, Yoerger en Manuputty die veelvuldig op scoresheets en in wedstrijdverslagen voorkwamen, tegen Stol Grasshoppers waren er ook hoofdrollen weggelegd voor international Kim Hartman en Jasmijn Overbeeke. En nog wel op voor hen niet alledaagse posities. Hartman deed het uitstekend als spelverdeelster toen Corine Manuputty in foutenlast kwam. En Overbeeke manifesteerde zich nadrukkelijk onder de borden op momenten dat Bridget Yoerger en Marlous Nieuwveen rust werden gegund.
Een prima generale voor het thuisduel van komende zaterdagavond, als HLB Accountants Den Helder op bezoek komt. Daarbij werd een plekje in het final four-toernooi veiliggesteld. Dat wellicht half december in Leiderdorp wordt opgezet.

Stol Grasshoppers – Wereldtickets.nl Leiderdorp
25-19 (25-19)
50-51 (25-32)
61-67 (11-16)
75-82 (14-15)
Bridget Yoerger 21
Marlous Nieuwveen 19
Kim Hartman 17
Jasmijn Overbeeke 12