Zo’n beetje alles wat er allemaal misgaan in de aanloop en binnen een wedstrijd, ging ook mis. Vorige week is al stil gestaan bij de ziekenboeg. Burhan kon alweer meedoen in deze uitwedstrijd tegen Zoebas, maar Sam had na een nare val op de training toch teveel last van beide polsen. Bo en Ferdy waren er om andere redenen niet bij, dus werden Edris en Ihaab opgetrommeld en ook Gino was weer van de partij.

Tijdens de wedstrijd werd bewaarheid waar van tevoren al voor was gewaarschuwd. Vanwege de mondigheid wan de tegenstander bleek het soms moeilijk de concentratie vast te houden. Het arbitrale duo blonk ook niet uit in duidelijkheid. Terwijl de ene totaal niet floot, maande de andere de leiderdorpse spelers steeds hun mond te houden op straffe van een technische fout, terwijl ze alleen wilden weten voor wie de uitbal was, als er weer eens niet was gefloten. Toen in de 2e helft Luc hardhandig tegen de grond werd gewerkt door 2 Zoetermeerders, werd de bal weer doodleuk aan Zoebas gegeven. De scheids die nog wel af en toe floot, meldde coach Ronald dat dit niet in haar vak gebeurde en dat ze er dus niets aan kon doen en dreigde nogmaals met een T. Die kwam er ook voor hem, toen Zoebas voor de 4e keer op rij na duidelijk lopen scoorde. Na de T had ook deze scheids haar fluit alvast opgeborgen, zodat Zoebas ook bij de volgende scores lopen mocht maken.

Is daarmee het verlies dan te verklaren? Nee, natuurlijk niet. Zeker de hele eerste helft was er een gebrek aan concentratie en door niet op tijd voor de rebound te zijn kreeg Zoebas te veel 2e kansen en scores. Daar kun je nog mee wegkomen als je zelf weet te scoren. Ook dit was, mede door de felheid van de tegenstander lastig. Het vrijlopen ging moeizaam en ook bij het afronden onder de borden hadden we nog te veel kansen nodig. Tel daar nog bij op dat slechts 5 van de 20 vrije worpen werden verzilverd. Kortom, BVL miste de gretigheid, die de tegenstander wel had.

Lichtpuntjes? Ja, die waren er ook. Ihaab hield zich goed staande in alle drukte, Puck probeerde nog van alles om zijn ploeg op sleeptouw te nemen en Edris liet duidelijk wel die gretigheid zien, die nodig was om voor de winst in aanmerking te komen.

Er valt dus nog genoeg te doen op de trainingen gedurende de rest van het seizoen. Gelukkig traint Maarten alweer bijna 100% mee en ook Olivier mag dinsdag weer zijn eerste training pakken.

Voor de statistiek; het werd 51-33 (via 12-6, 23-16, 34-23) in het voordeel van Zoebas.

scores BVL: Mathijs 4, Burhan 3, Jona 4, Puck 14, Luc 7, Ihaab -, Edris 1, Gino -.